2010. október 25., hétfő

Gemini projekt 12-13. hét

12 hetesek lettek porontyaink! Nagy szó ez, hisz az első vízválasztón túl vagyunk. A legkritikusabb időszaknak ezennel vége. Persze egy egészséges kis félsz jobb ha van az emberben, hisz még nem vagyunk a folyamat végén....de nagyon jó úton haladunk.
A mostani utolsó hüvelyi ultrahangon valami eszméletlen aktívak voltak a szentjeim. A nagyobbik egyszer jól fejbe is rúgta a kisebbiket, még a doki is megjegyezte :) Aztán volt hogy a kisebbik, mikor őt akarta megvizsgálni, szinte szaltózott egyet, akkorát tekergőzött :) Miközben a nagyobbik keresztbe tettek a lábait, amin az asszisztens nő jót nevetett :) Úgy nézett ki, mint aki jól végezte dolgát, s megpihen, hisz ekkorra ő már túl volt a vizsgálatán :)
Amit a mostani vizsgálaton megtudtunk, az az, hogy mindegyiknek megvan keze-lába, élnek, szívük működik, gerincük megvan, gyomruk rendben. Fejük mint egy ufonautáé :) Jó nagy :)
A nagyobbik már 6cm, a kisebbik 5,4cm hosszú! Elég durva ahhoz képest, hogy két hete még "csak" 3-3cm-sek voltak! Fejátmérőjük 1,92cm és 1,81cm. Az fejlettségi szintjük alapján, a gép szerint az nagyobbik 12hét 5naposnak, a kisebbik 12hetesnek felel meg. A valóságban a 12 hetüket holnap (10.21.-én) töltik be, és hétfőn (10.25.-én) megyünk a kötelező 12 hetes genetikai vizsgálatra a kórházba. Addig míg annak nincs meg az eredménye,nem is teszem közzé ezt a bejegyzést, szóval most egy kis szünet, hétfőn folytatom.
A bejegyzés folytatásáig íme a most készült UHkép, ami megintcsak szart sem mutat igazán...jobb lett volna ha külön külön képet készít a doktorbá, így egyszerre nem lehet őket normálisan befogni....de hát ez van, most csak ilyen kép jutott: 
Bal oldalt a karatéjos, keresztbetett lábbal, jobb oldalt a kissebbik, ahogy épp fejjel hárít.
Éééés eljövé a hétfő! :) Megvolt az első kötelező kórházi genetikai vizsgálat. Hál Isten minden rendben van! A magzatok a mai napon 12 hét 5 naposak. A mai volt az első hasi ultrahang, aminek minősége sokkal jobb, mint az eddigi hüvelyi UH képeknek. A vizsgálat most részletesebb volt, mint eddig, most meg lett mérve minden: a hosszuk, a végtagjaik, az orruk, a fejük, a gerincük, a szívhangjuk etc, etc...
Úgy néz ki kétpetéjűek :)
Sokat nem is tépem tovább a szám, íme itt van pár (szkennelt) kép a mai UH-ról, végre külön külön fotózva, így talán több látszik belőlük:

Nagyon aktívak voltak, de ez talán látható is a mobillal rögzített felvételen is:

És akkor még egy kép Eri pocakjáról, így néz ki a pocakunk közel a 13. hét felé: (azért a királyi többes, mert az enyém is ekkora kb... vagy még nagyobb is sajnos) Sok változás nincs a múlt hetihez képest...





6 megjegyzés:

  1. Nagggyon örülök nektek:D
    K2 bácsi, majd vigyáz néha rájuk:) Tőlem fogják tanulni a legmenőbb húzásokat!

    VálaszTörlés
  2. Ha tőled tanulnának, akkor folyton összetörnék magukat. Megaztán mikor is vigyáznál rájuk, mikor folyton a műtőasztalon henyélsz, he?
    :)

    VálaszTörlés
  3. Azért nem mindig henyélek ott:D
    És, akkor is tőlem fognak tanulni:D Mert Én tudok olyan menő húzásokat, amiket Te nem:D És megtanítom Őket harcolni is:D Ha beszólsz nekik...Jajj Neked:)

    VálaszTörlés
  4. Pont az hiányzik nekem két erős akarat mellé, hogy még bunyósabbak is legyenek! :)
    Na aaaazt aztán nem! ÉÉééén leszek a kakas ezen a szemétdombon!
    :)

    VálaszTörlés
  5. Bírom ezeket az UH képeket. Általában sose veszek ki belőlük semmit se. Most se túl sokat :) Na majd ahogy nőnek egyre könnyebb lesz felismerni a formákat. A sógornőm csináltatott 3D-s UH-t. Dvd-n megkapta az egész vizsgálat videóanyagát. Később majd szerintem nektek is érdemes lesz ilyet csináltatni, már csak emlékbe is.

    VálaszTörlés
  6. Igen, már készülünk rá!!!! :)

    VálaszTörlés