2010. október 29., péntek

A bevetés szabályai

Az eredeti címére rákeresve (Rules of Engagement) a net sok más mindent is dob, hisz van egy hasoncímű sorozat is a TV-ben. Ez viszont nem az. Ez egy 2000-es film, de érdekes módon korábban nem hallottam felőle, pedig szeretem a háborús, katonai filmeket.

A történet Jemenben kezdődik, ahol egy követségi mentőakció eldurvul, és a mentőegység vezetője kénytelen a tömegbe lövetni. Otthon a kormány a könnyebb ellenállást választja, ahelyett hogy kiállna katonája döntése mellett, inkább a diplomáciai megoldást keresi Jemennel. Eltussolja a birtokába kerülő bizonyítékokat, és vád alá helyezi a parancsnokot.
Reménytelen helyzetében egy régi, nyugdíj előtt álló katonatársát kéri meg, hogy legyen a védőügyvédje. 
A film a bírósági tárgyalásról szól gyakorlatilag, mégsem tisztán peres film. Jól egyensúlyoz a katonai ÉS a jogi témák között. Nekem nagyon tetszett, Samuel L. Jackson, és Tommy Lee Jones jó párost alkot benne. Ajánlom minden háborús filmet szeretőnek, de a konspiratív dolgokat kedvelők sem fogják megvetni.
Az imbd-n több mint 18.000 ember szavazata alapján 6,2-re áll a film, én ezt csak megerősíteni tudom egy 6,5 pontos értékeléssel. Simán élvezhető film!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése