2010. október 9., szombat

Piranha

Hát a film a stáblista miatt keltette fel az érdeklődésem.
Richard Dreyfuss, Ving Rhames, Christopher Lloyd, Jerry O'Connell... csakhogy az ismertebbeket említsem.
Nos a film Dreyfussal nyit, ahogy egy csónakban horgászik. Na mi ugrik be egyből az embernek ilyenkor? Úgyvan: CÁPA fílingje támad! S gondolom ezt is akarták elhitetni a nézőkkel, hogy még mielőtt meglátná mitől is kell fosnia, már féljen a víztől :)

A filmtörténelemben sok piranhás agymenést láttunk már, véres, szárnyas, túlméretezett meg a bánat tudja milyen piranhákkal. Ez most AZ őspiranha története, aki 2millió évvel ezelőtt egy tó alatti rejtett tóban rekedt, s ott kannibalizussal tengette napjait. Érzékszervei pedig nemhogy tompultak, de inkább élesedtek. Eddig hihető mi? :) Sok beszédnek sok az alja, a sztori végtelenül egyszerű és klisés. Épp turistaszezon kezdődik, hogyhogynem a piranhák ép most szabadulnak ki a tóba, hogyhogynem a város nem akarja lezárni a tavat, és hogyhogynem kezdetét veszi a vérengzés. Ha eddig eljutunk a filmben, akkor nyert ügyünk van, mivel a vérengzős részek nagyon jól meg vannak csinálva! De hogy hogy jutunk el idáig? Ringó cicik, és csöcsök között pattogva! Annyi bulát szedtek össze a filmbe, hogy alig győztem asszonyt arrébbtessékelni a TV elől, mikor ott ette a fene köztem, és a látvány között :) Szóval olyan a tó partja, mint egy sztrippbár. Aztán meg jön a pirannyami, akkor meg azért maradsz a képcső előtt, mert marha élethű sérülések láthatóak benne...s közbe még egykét poén is van a gyilokban. Pl a szilikonmellből a szilikon már nem csúszik a halaknak....vagy O'Connell farka....amit többször is bekapnak a halak :) Nagyon durva :)
De lássunk csak pár képet a széttépettekről:
Szóval egészen látványos a trancsi és én csak 2D-ben láttam. Nagyon állat lehet 3D-ben, amennyiben a film is úgy forgatódott, s nemcsak a halacskák kamerába kacsintása a szrídí. 
Mindösszesen nem kell egy A* filmet várni tőle, de ha valaki egy B kategóriás filmre rendezkedik be, akkor még élvezhető is helyenként. Egyszernézősnek simán elmegy. Nem lesz kultfilm, mint a Cápa ez tény. De aki még nem látott piranhát faszt enni, nos akkor ez az ő filmje. Premierplán!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése