2010. október 6., szerda

30 days of night: dark days

Horrorfilmnek volt írva, így nekiültem. Kicsit ki voltam éhezve a horrorra. Nos azért ennyire nem durva a film, egyáltalán nem mondanám durva horrorrnak, bár vannak benne vámpírfilmhez méltóan véres jelenetek, mégis inkább csak olyan elalvás előtti lájtos horror.
A sztoriba ott kapcsolódunk be, hogy egy alaszkai falut, egy vámpír horda lemészárol, 98 ember hal meg. Az egyik ottani túlélő csaj lesz az egyik főhős, aki az események után előadásokat tart amerikaszerte. Előadásain elhangzottakat azonban senki nem akarja komolyan venni, hisz az ügyet természetesen a vámpírok beépített emberei eltussolták. Így akad hát össze másik három vámpírélményt szenvedettel, akik már évek óta vadásznak a bestiákra. Beáll közéjük, s nekivágnak, hogy megkeressék a vámpírkiránylőt, hogy lefejezzék vele a vérszívók szervezeti felépítését. Mindent egy lapra tesznek fel...
Hát az látszik a filmen, hogy alacsonabb költségvetésű, mint a legutóbbi vámpíros film, a Daybreakers. De meg kel hagyni, azt a szintet simán hozza! Nekem az egyáltalán nem tetszett, míg ez jobban. Az imbd-n mindkét filmet 6.6/10-re értékelték a nézők, nálam ez úgy nézne ki, hogy a tárgyi film inkább 6,0/10, az Ethan Hawkos agymenés viszont csak 4/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése