2010. október 19., kedd

2010.10.17. Resistance

Egy kétségtelenül nagyszabású airsoft játékon vettem részt tegnap a Hajmáskér II-es pályán, a K.I.N.G. AS Team, Charlie Team , Reload Army, Alba Force csapatok szervezésében. 
Előtörténet:
Az írek, akiknek hazája a XVI. század végére angol uralom alá került, soha nem nyugodtak bele alávetett helyzetükbe. Már az 1600-as években is többször fellázadtak elnyomóik ellen, ám a hősies és bátor felkelők mindannyiszor elbuktak. Az írek azonban nem adták fel. Sőt, az ellenállás új erőre kapott. A felkelés elsősorban a fővárosra, Dublinra koncentrálódott, s noha a hazafiak megkísérelték a vidék csatasorba állítását is, törekvésük nemigen sikerült.
A terrorszervezet 1979-ben meggyilkolta Lord Mountbattent, a királynő unokatestvérét, és akcióit kiterjesztette Angliára is. A merénylet kivitelezését Patrick Magee vállalta.
A megtorlás kegyetlen volt.
A nyomasztó katonai és technikai fölényben lévő brit haderő bevonult a jelentősebb városokba, az ország nagyobbik részén rendkívüli állapotot vezettek be, megkezdődött az ír hazafiak tömeges letartóztatása, a börtönökből és internáló táborokból kivégzésekről, a foglyok megkínzásáról érkeztek hírek.
Az ír fegyveres ellenállás csakis a gerilla taktika alkalmazásával remélhetett sikert. Többnyire brit katonai konvojok, az utánpótlási vonalak, valamint laktanyák elleni váratlan rajtaütésekkel igyekeztek megzavarni és meggyengíteni az ellenfelet.

Ez volt a kiírás, és azt gondolom a szervezők nagyon jó kis játékot hoztak ki belőle. A befizetett 1500,-Ft-ért, nemcsak a pályahasználatot, és egy BB locsolási lehetőséget kaptunk, hanem egy korrekten megszervezett, jól irányíttott játékot, ahol csapatmozgatásra bevonásra került egyik csapattársam Gaz típusú katonai teherautója, kaptunk katonai gázálarcot (amit meg is tarthattunk) egy emlék felvarrót, és 500db fekete BB-t. 
Nagyon bőkezű, nem is tudom hogy jöttek ki a pénzből....GRAT hozzá ! ! !

A játék két negatívummal bírt csak, ám ezek egyike sem a szervezők, sokkal inkább a mi, játékosok hibája volt. 
Az egyik, hogy az istennek nem tanulunk meg időben érkezni, és időben felmálházni. A játék így kb másfél órás csúszással kezdődött. 
A másik, hogy volt a játék ideje alatt kétszer, hogy kb 5-10 perce a szervezőknek le kellett állítania a játékot, szabálytalanság jelzése miatt. 
De ha ezektől eltekintek, akkor egy nagyon fasza kis játék volt. Volt sztorija, volt benne darálás, volt benn sunnyogás, volt használva egy rahedli füst, amit nemcsak épületek bevételekor dobtunk mi el, hanem volt olyan rész, mikor gázálarcban kellett átvonulnunk egy másik pályarészre, s a szervezők az utat füsttel árasztották el végig teljes hosszában. Fojtogató füstben tapogatóztunk előre, mikor meg egy öngyilkos merénylő az ellenséges csapatból közénk vágódott és élesítette a testén lévő "bombát" (ami egy önvédelmi hang-riasztó készülék volt, ami éktelenül sípol, ha kirántják belőle a biztosítékot). 10m-es körzetében csapattársaimnak visszaállóra kellett mennie. :) Ötletes :)
Kellemesen elfáradtam, és most reggelre olyan izomlázam lett, hogy úgy mozgok mint egy robot :) 
Nagy nagy gratula a szervezőknek, egyik legjobb játék volt, amin eddig részt vettem. Az a rengeteg élményfokozó elem.... MÉG ILYENT ! ! !
Ja és külön öröm, hogy elkészült csapatunk felvarrója is, amit már viselni tudtunk, íme:

És így a végére nézzünk még pár képet magáról a játékról:








4 megjegyzés:

  1. Azta!!!! 1500ft-ért ajándék volt. Bakker, de irigyellek. Életemben nem játszottam még ilyet, pedig nagyon vágyom rá. Ideje lenne új bp-i barátokra szert tennem, akiknek végre valahára hasonló lenne az érdeklődési körük, mint nekem (egy gamer, informatikus, sorozatbuzi barátom sincs)

    VálaszTörlés
  2. Lehet érdemes lenne felvenned a kapcsolatot Toopac-al. Ő most úgyis pezsden él, és múltkor volt is airsoftozni valahol arrafele munkatársaival. Biztos mennek még!

    VálaszTörlés
  3. Na ez most nekem is bejövős! Ezzel a füst effektel meg felvarró meg mindenegyébmarhajócuccos dologgal biztos príma lehetett. :)

    VálaszTörlés
  4. Legközelebb nov.14.-én gyere ki játékra. Fotózhatnál is! :)

    VálaszTörlés