2011. január 13., csütörtök

Gemini projekt 21-24. hét


Eljött a 24. hét végre! Már csak 2 hét, és onnantól egyre kevesebb a valószínűsége, hogy Eri méhszája idő előtt megnyíljon. Még 4 hét és napról napra nő a bogyók egészséges világrajövetelének esélye! Úgyhogy itt vagyunk a küszöbön, csak még egy kicsit kell bírni!

De kezdjük az elején. Legutóbbi blogbejegyzésem óta sok minden érdekes nem történt, hál' isten minden nyugi volt. Az ünnepek elteltek, jó volt nekem is kicsit itthon pihenni. Első vizsgálatunk Január 3-án volt, Eri ekkorra kapott időpontot az urológiára, hogy megnézzék a vesemedence tágulatát. Akkor 1,5x2,0cm-t mértek ami nagyon jó, az azt megelőző 7,0x3,0cm-hez képest. Aztán persze a mai vizsgálaton meg 8,0x4,0cm-es volt megint, szóval sokat kell négykézláb lennie. Nem mintha eddig nem csinálta volna, de úgy néz ki még többet kell.
A vizsgálat nélküli időszakban folytattuk a babaszoba kialakítását, szükséges eszközök és ruhadarabok beszerzését, és elkészítését. Igen, elkészítését, bezony! Eri ugyanis szeret varrni, így egy csomó mindent megcsinál maga. Vettünk felnőtt ágyneműt, és abból varrt két csecsemő agyneműt például, így fele annyiból megvolt, mintha boltban vetünk volna. A babaágyak oldalára is varrt tartózsebeket. Hogy miket fogunk benne tárolni, azt nem tudom, de majd adja magát :)
A két babát úgy kaptuk ajándékba NEM Eri varrta :)
Kiköltöztettem az irodának nevezett sarok íróasztalt is, így már teljesen és kizárólag a bogyóknak van szentelve a szoba.

Az iroda a tetőtéri lépcső tetejénél lévő, eddig használaton kívüli sarokba költözött. Korábban egy babzsák fotel volt itt, és internet-kávézó saroknak hívtuk. Pedig se net nem volt itt, és mégcsak kávét sem szoktunk inni. Hát most iroda sarok lett belőle.
Napokig agyaltam a legideálisabb kialakításon, aztán megterveztem és legyártattuk egyik nagyon kedves asztalos rokonunkkal. Már csak pelenkázó komód kell, és tényleg felkészültnek mondhatjuk magunkat a gemini projektre. Papírra vetettem már, úgyhogy hamarosan az is elkészül, a következő bejegyzésben majd bemutatom.
Az internet-kávézó sarokból a babzsák fotel -ami leginkább Willy fekhelyéül szokott szolgálni- bekerült a babaszobába. Oda szokott William visszavonulni, mikor bevágja a durcit. Aztán Eri kiengeszteli, közben Wilmos melegíti a pocakján át bogyókat. Szokta Eri hívni, hogy menjen melegíteni a pocakját, de mondja neki: "vigyázz a kistesókra!" :) Nem tudom mi lesz, de ez a kutya szerintem lelki törtést fog szenvedni, ha már nem ő lesz a központban :)
Babaruha ügyileg már egészen jól állunk, még így is, hogy mostanra 100%-ra biztos, hogy mindkét bogyó lány lesz. Ami fiús cuccunk van, az mind olyan, amiket 2-3 hónap alatt kinőnek, szóval nem fognak identitás zavarban szenvedni, mert kisautó van a felöltőjükön :)
Történt egy nagyobb bevásárlás is az elmúlt időszakban: megvettük az iker babakocsinkat! Sok sok internetes vadászat után sikerült megtalálni a megfelelő típust, egy Jane Twin Two babakocsit, 2db mátrix hordozóval. Bolti új ára most 260.000,-Ft körül mozog, mi a Vaterán 100.000,-Ft-ért jutottunk hozzá egy 4 éves modellhez. Ezért Kecskemétre kellett utaznunk, de azt mondom megérte. Persze a 100 guriga még így is nagy összeg, de ez a babakocsi tudja mindazt amire szükségünk van. Egymás mögötti kialakítású, mindössze 9kg a váz tömege, és a mátrix hordozók nemcsak mózeskosárként funkcionálnak, de autós ülésként is használhatóak az első évben. Így nem kell külön autós hordozót venni. Ráadásul nem is nagyon találni másik olyan típust a piacon, ahol a mózeskosarak is egymás mögé helyezhetők el a babakocsin. Általában csak egymás melletti típusok vannak. Én legalábbis nem találtam más ilyen kialakítású típust. Fontos volt a kiválasztásnál (nem, nem a valóvilág4-ről beszélek), hogy Eri tudjon majd boltba járni, ez a kocsi be fog férni az ajtókon. Íme így néz ki:
Huzatokat leszedtük, kimostuk, vázat áttörölgettem, műanyag részeit lökhárító ápolóval, kerekeit gumi ápolóval lekentem, most úgy néz ki mint új korában, de tényleg! Abszolúte nem látszódik rajta hogy ennyi idős. Nem nyeklik-nyaklik, alig karcos, nem szakadt. Vásárláskor jött velem egy kedves haverom is, aki szintén két leánygyermek büszke apukája, ő azt mondta, hogy összecsukott állapotában kb 30cm-el nagyobb csak mint az ő egyszemélyes babakocsijuk. Szóval úgy érzem ezzel jól jártunk!
Itt jegyzem meg, hogy ezen barátom lányain gyakoroltam a múltkor a lányapaságot. Na hogy áll nekem? :)

Na de a fény és csillogás mellett van azért árnyékos része is az elmúlt hétnek, mégpedig, hogy beteg lettem. A diagnózis: övsömör. Viszkető, égő, fájó kiütésszerű gennyes kellések, infarktusszerű mellkasi fájdalommal párosulva. PRICELESS! A hétvégét átszenvedtem, de hétfőn mentem a háziorvoshoz. Aggódtunk hogy Eri el ne kapja, másrészt meg hogy nincs e káros hatással a bogyókra a vírus. De hál isten már túl vagyunk a terhességnek az első 3 hónapos veszélyes szakaszán, így rájuk már nem veszélyes az én ragyakórom.
Na de visszatérve a bogyókhoz: a mai UH vizsgálat alapján nagyon jól fejlődnek! Tömegük 667gr és 666gr (tiszta ördögűző, mi?) Méreteik alapján pont 24 hetesek, szóval fejlődésben egyelőre még nem maradnak el egy egyes terhességtől.
Az ábrán látszik, hogy az elkövetkező 5 hétben megduplázzák majd a súlyukat, szóval most indul be még csak igazán a súlygyarapodás. Más dolguk már nagyon nincs is. A 28. hétre már minden szervük teljesen kifejlődik utána már csak egy kis zsírt kell magukra szedniük.
Vizsgálatra most megint egy kicsit sűrűbben kell majd mennünk, eleinte kéthetente, aztán majd hetente, nehogy idő előtt megnyíljon a méhszáj, s meginduljon a szülés.
Szóval ott tartunk, hogy van két egészségesnek tűnő leány magzatunk. Bogyó1 és bogyó2, vagy ahogy az UH vizsgálati lapon szerepelnek: "A" magzat és "B" magzat.
Az elkövetkező napokban, hetekben újra kezdhetjük a név-háborút, amit már egyszer lejátszottunk a fiú nevekkel. Ugyan a legutóbbi vizsgálaton már lányos apának mondtak, még kivártunk, hogy biztos legyen. Most az, viszont ötletünk nincs, hogy is hívhatnák őket. Orália és Leokádia? Azért ezt talán mégsem....
De a legközelebbi blogbejegyzésben már neveket is tudunk írni a pindur pandúr portrék alá:
S hogy hogy fér el ez a két tünemény Eri pocakjában? Hát egyelőre úgy tűnik jól! Eri pocakja állja a sarat, nő ahogy a bogyók igénylik. 

És a végére egy kis montázs a mai 4D-s UH vizsgálatról:

9 megjegyzés:

  1. Nos hát igen!!! Mi is pont ezen a monitoron izgultuk végig mindkettő lányunk korai fejlődését! Bár azért az igazat megvallva, ledobtam volna a szíjjat ha a második alkalomkor, hasonló páros látvány fogadott volna! :) Nagyon szépek, és jól sikerültek a felvételek! Erin nem is látszik hogy dupláztatok! Már "csak" és max 16 hét!Várjuk a folytatást....

    Fejesék

    VálaszTörlés
  2. Remélem nem baj hogy a ti lányaitok is kikerültek a blogba! :)
    Amúgy köszi mindent! Jó nagyot koccintunk majd a tejfakasztón! :)

    VálaszTörlés
  3. Hali!
    Szépen halad a dolog,örülök!:)
    Egy jótanács!
    Mielőtt megnőlnének az apróságok annyira,hogy járni tudnak,mindenképp szerezzetek be valamit ami lezárja a tetőtérből lejutás lehetőségét!
    Nekem a lányom egyévesen lepottyant az emeletről...hálaég semmi baja nem lett,de azt a 2 napot amíg ez kiderült nem kívánom senkinek!:)

    Ray

    VálaszTörlés
  4. Köszi Ray!
    Lesznek majd képek a lezárásról is. Úgy tervezem, hogy az egész szoba le lesz zárva egy ilyen ajtókeretbe feszíthető rácsos ajtóval, sok ilyen van a piacon.
    Gondoltunk már erre, mivel nekem is volt szerencsém gyerekkoromban többször is lebucskázni otthon a lépcsőről.
    Szóval a gyerekszoba 100% az övék. Ott garázdálkodhatnak. S majd 18 évesen talán kiengedem őket pár órára levegőzni :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem ehhez hasonló van...
    http://baba-mama.vatera.hu/bababiztonsag/vedoracs/biztonsagi_racs_lindam_2_db_1436551274.html
    Nézz szét a neten,megéri megvenni!:)

    VálaszTörlés
  6. Nem kell ennyire szőrösszívűnek lenned velük :)
    Szép lassan majd kialakul a nőuralom, és gyorsan csönd lesz a neved.
    Én is szavazhatok esetleg lánynévre? :)

    VálaszTörlés
  7. Ray: Pont ilyesmire gondoltam én is! :)
    Dávid: Hallgatlak! Elkél az ötlet! :)

    VálaszTörlés
  8. nekünk Kiara lett volna a mostani, ha nem pötsös lett volna... :)

    VálaszTörlés
  9. Nekem Kyra szerepel a listámon mint lehetséges név, de erről Eri még nem tud :)

    VálaszTörlés