2011. január 30., vasárnap

Eden Lake

Magyar cím? Most kapaszkodjatok meg: Gyilkos kilátások. WTF??? Elbahott egy magyar cím....
Nézzük gyorsan a sztorit, aztán vélelmezem. 
Egy párocska elindul egy távoli tóhoz hétvégi kempingre. A pasi titkon ott akarja megkérni a csajszi kezét. Igaz kicsit nehezen jutnak oda, de végül meglelik az utat. Tényleg az isten háta mögött van, de paradicsomi a táj...Jól  indul az idill, amibe sajnos belerondít pár környékbeli fiatal hülegyerek. Szó szót követ, de aztán úgy néz ki helyreállnak a dolgok....egy napra.
Aztán beindulnak az események. Halálos hajsza veszi kezdetét a pár és a srácok között. Páran meghalnak, de a nőnek végül sikerül eljutnia a közeli városkáig. Ahol.....na jóóó inkább nézzétek végig!
Meglepően jó horrorfilm! Nem zimbeszombis, nem szörnyes, nem természetfelettis. Egy simán hihető tragihorror (a műfajt most alkottam, a szót ezennel levédem!)
Korábban nagyon bírtam a horrorfilmeket, ahogy idősödöm viszont egyre kevésbé. Az értelmetlen kínzásokat premierplánban már nehezen viselem, akárcsak a lelki horrort, mikor semmi nem történik, csak egy ajtó nyikordul, aztán PÁÁÁF a pofádba ugrik egy macska.
Ez a film viszont sem ilyen sem olyan. Vagyis inkább mindenből egy kicsi....nagyon jó arányban kombinálva!   Odaszögezi az embert a kanapéhoz. Van benne egy kis kínzás, egy kis gyilok, pár sebesülés, pár halál, és jó adag feszkó.
A Barlang óta ez a legjobb film a kategóriában! Ajánlom minden kedves borzongani vágyónak, akinek a Motel, és a Szerb film már sok, de a Fozen még kevés :)
Imdb: 7,0/10 (16.011)
Saját: 7,0

1 megjegyzés:

  1. Helló James, ezt a filmet megnézném szívesen, de nem tudtam letölteni sehonnét...

    VálaszTörlés