2011. január 20., csütörtök

Stripes

Magyar címe: "Bombázók a seregnek". Ez egy 1981-es Ivan Reitman rendezte vígjáték, Bill Murray, Harold Ramis és John Candy főszereplésével.
A két jóbarát élete épp zsákutcába kanyarodott, mikor támad egy jó ötletük: belépnek a seregbe! Azt gondolják, ingyen koszt és kvártély, jó nők, és egy kis testmozgás. Persze rá kell(ene) jönniük, hogy a sereg ettől kicsit keményebb, több komolyságot igénylő dolog. Mikor már épp kezdenének belejönni a katonáskodásba, támad egy ötletük, és egy olaszországi bemutató alatt megfújják a hadsereg legújabb fejlesztésű városi harckocsiját. Mikor kiderül, a századparancsnok kivezényli a csapatot, hogy hozzák őket vissza, de sajnos egy elágazónál rossz fele fordulnak, és Csehszlovákiában kötnek ki, ahol elfogják az egész brancsot. A szakasz fogságba eséséről értesül a két kocsikötő is, és visszafordulnak németországól, hogy kimentsék társaikat, a gaz keleti had markából. 
A vége meg hepiend.
Mindent összevetve, én bírom Bill Murray filmjeit. Mindig is bírtam...hisz azokon (is) nőttem fel. Ez a film egy könnyed délelőtti limonádé vígjáték. Nem túlzottak hasat fogva kacagós, de 1000x jobb, mint az ilyenkor a TV-ben menő Horst csingiling reklámok.
Imdb: 6,8/10 (20.128)
Saját: 6,0/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése