2011. január 18., kedd

12 dühös ember

Hát erről a filmről sok jót hallottam már, furcsa is volt, hogy még nem láttam ezt az 1997-es változatot. Mármint hogy az eredeti '57-es filmet sem láttam, de hogy a feldolgozás hogy maradhatott ki, azt nem tudom.
A film egy elég alacsony költségvetésű film, a szereplők és készítők gázsiján kívül másra nem kellett költeniük! :) Node a film ereje nem is grandiózusságában rejlik! Merthogy ez a történet tényleg van annyira jó, hogy sokféleképp feldolgozták, és színpadí műnek is átvették! Nagyon jó a története!
Csak vázlatosan: 12 esküdtszéki tag összeül, hogy a tárgyalás után megvitassák, hogy az elítélt bűnös e vagy ártatlan. A gyűlést szavazással kezdik, hisz ha egyöntetűen szavaznak, akkor kár is lenne tovább miről beszélniük. A szavazás eredménye azonban 11-1. Egy ember kételkedik a vádlott bűnösségében. Vajon jogosan? Végig kísérhetjük vívódásukat, egymás győzködését, a bizonyítékok szertefoszlását....de vajon bűnös e egyáltalán a vádlott? Vajon meggyőzhetőek e az esküdtek, a saját elképzelésükről?
Nagyon komoly, mélyenszántó történet! Nagyon élveztem!
Imdb: 7,7/10 (5.478)
Saját: 8,0/10

2 megjegyzés:

  1. Furcsállom, hogy még nem láttad. Az old verziót Gaál külön megnézette velünk, hogy az nem maradhat ki a tananyagból.

    VálaszTörlés
  2. Mindenesetre örülök hogy pótoltam, mert megérte! Jó film!

    VálaszTörlés