2010. november 14., vasárnap

The Walking Dead

Ez egy most indult sorozat, melynek első két részét tudtam egyelőre beszerezni, de ahogy ezek állnak, azalapján ez egy követendő sorozat lesz. Nézzük miről is szól.
Az első részben főhősünk Rick egy rendőri akció közben megsérül, és éber kómába kerül. Mire magához tér, addigra egy üres világot talál maga körül. Mindenki halott. Mindenki! Kicsoszog a kórházi szobájából és a folyosón szembesül vele, hogy valami nem kóser... feldúlva minden, vér mindenütt, hullák, nincs áram, nincs telefon. Hazasiet hát, hogy feleségének és fiának nem esett e baja. De a kint még szarabb a helyzet. Rá kell ébrednie, hogy valami szörnyű dolog történhetett...vannak halottak, akik "élnek". Szerencséjére egy apa-fiú kettős segít neki, elmagyarázzák mi a felállás, ételt adnak neki és szállást. Mikor erőre kap Rick, nekivág, hogy megkeresse családját, mert biztos benne hogy életben vannak, erre több jel is utal a házukban. Útja során azonban óvatosnak kell lennie, a világ hemzseg a zombiktól! Na innen indul a sorozat. Ami a fent leírtakból is látszik, hogy sok filmből nyúlt ötleteket. (28 nappal később, Road, I'am legend...) de szerintem nincs is ezzel semmi baj. Mi újat lehetne már zombis témában mutatni? Hát pl sorozat még nem készült ilyen témában. Most it van, és örülünk neki. Az első rész alapján azt mondhatom, hogy a bemutató előtti hype nem volt alaptalan! Tényleg jónak ígérkezik!
Még csak két rész ment le, de már több mint 8.000-en szavaztak az imbd-n a sorozatra. S ahogy az lenni szokott, az épp aktuális hype-sorozattal, ez is igen magas: 9,5 pontot ért el a nézők körében. Én még nem mondanék pontot, mivel ehhez egy sorozat tükrében egy rész alapján botorság lenne. Ha az első részt külön nézem, akkor nekem valahol a 8,5 pont köré érkezett be. És bíztatóak a jelek a továbbiakra! Aki teheti, kezdje el nézni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése