2010. november 20., szombat

Rablás fényes nappal

Az áll a plakátján: "A legjobb angol rablós film, az olasz meló óta". Hááát...lehet akkor azóta nem is volt ilyen film? Mert azért nem említhető a kettő egy lapon... Igaz az olasz meló nagyobb büdzsével is rendelkezett.
Jelen filmben egy maroknyi csapat készül kifosztani egy bankot a futball VB egyik meccse alatt. Úgy tesznek, mint akik épp meccsre indulnak, jegyet vesznek egy repülőjáratra, majd amíg a becsekkolás tart, elintézik a melót. Mindent el is terveztek faszán, de egy bib közbejön, a bankba hatoláskor egyik társuk súlyosan megsérül.
De a rablást folytatják, hisz a terv jó, a suska kecsegtető. De eléggé "B" kategóriás bankrablóknak tűnnek végig. Látszik hogy ez eddigi legnagyobb fogásuk. A végén kiderül, hogy a tervük tényleg nagyon jó, de a film közben végig az az érzésem volt, hogy ez egy csapat lúzer. Nemcsakhogy életszerűen bénák, hanem bénábbak még attól is. Szóval nehéz komolyra venni a filmet. No nem vígjáték, de nem is ragad magával, mint kéne.

Az imbd-n 6,0/10-re áll alig ezer szavazó véleménye alapján. Hát én inkább egy kicsit alápontoznék...mondjuk 5,5/10. Közepes film ez nem több, de azért egyszer nem veszt senki vele, ha megnézi! Csak ne szombat este...inkább délelőtt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése