2010. november 14., vasárnap

Mr. Nobody

Nemo Nobody már 118 éves. Ő az utolsó ember a földön, aki természetes halált fog halni. Nagy esemény ez az egész világ kerekén. TV közvetíti utolsó napjait, s egy ifjú újságírónak még a közelébe is sikerül férkőznie, hogy elkészítse utolsó interjúját az utolsó halandóval.
Életünk során sok olyan döntést hozunk, amely visszafordíthatatlan irányba tereli jövőnket. Vajon a helyes döntést hoztuk e meg? Vajon akkor is így döntenénk, ha megvizsgálhatnánk az alternatív döntés kínálta jövőt is? 
Az öreg Nemo-t egy kérdés foglalkoztatja utolsó óráiban: hogy valóban azt az életet élte-e, amely számára a legmegfelelőbb volt; valóban azt a nőt szerette-e, akit neki szántak és azokat a gyerekeket nevelte-e, akiket kellett. 
Olyan alternatív múltakat vázol az újságírónak, hogy szerencsétlen azt sem tudja a végére, hogy melyik volt Nemo valóságos élete
Nehezen indul be a film, mert mi nézők sem vagyunk tisztában azzal hogy mi az igaz abból amit épp látunk.De az utolsó 15 percben minden kocka a helyére kerül, s egy marha jó film kerekedik belőle. Igazán elgondolkodtató!
Az imbd-n alig kilenc és fél ezer néző szerint 7,7 pontot kapott a film. Ezt a pontot nálam is elérte csont nélkül, még fel is kerekíteném 8,0/10-re. Kell hozzá egy hangulat, és kellő odafigyelés.... meg kell egy kicsit utána hagyni leülepedni. Komoly embereknek ajánlom, akik szeretnek gondolkodni is egy filmen, keresni a mondanivalóját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése