2010. november 20., szombat

Oldboy

Dél-koreai film basszus....ezt ezt csak menet közben tudtam meg. Valami amcsi valamire számítottam. De hogy megbántam e? Egyértelműen nem! Nem mondom hogy minden porcikájában eredeti a film, de eszméletlen jól összerakták.
Főszereplőnket Oh Dae-soo-t, az átlagos de annál csapodárabb, italosabb átlag családapát elrabolják és bezárva tartják egy hotelszobának tűnő börtönben. Van TV, van zuhanyzó, van ágy, meg szőnyeg, meg minden szirszar...csak nem engedik ki. Pár hónap múlva elkezd becsavarodni, ám akkor még nem sejti, hogy rabsága 15 évig fog tartani...
A TV-ből tudja meg, hogy fogsága idején feleségét megölték, és ő a gyanúsított.
15 évvel később, szabadulása után elindul, hogy felgöngyölítse miért is történt vele ami történt. Magyarázatokat akar... de megpróbáltatásai még csak ekkor kezdődnek igazán.
Nagyon állat, beteg, elgondolkodtató, őrült egy film!
Mikor a végén kikerekedik, hogy mi volt minden okozója, s mi lett az eredménye....ásztáááábetyár. Megéri rászánni az időt! De komolyan kell nekiállni, nem egy egyszerű popcorn mozi.
Az imbd-n több mint 100.000 szavazó alapján 8,4-re áll a film. Mivel filmtechnikailag semmi kiugrót nem hoz, ezért nem adnék ilyen magas pontszámot neki, de a történetvezetése, a konklúzió miatt egy 8,1/10-et igen. Csakhogy éerztessem, hogy kicsit jobb mint 8, de nem hajlik 8,5-be.
De őszinte ajánlatomat élvezi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése