2010. november 16., kedd

Gemini projekt 15-16. hét


Valami nagyon fontos történt az elmúlt héten! Megvolt az első igazi fizikai kontaktusunk az egyik lurkóval ! ! ! 2010.11.07-én este 21:00 körül Eri felszisszent, hogy valami furát érez. Megsimogatta a hasát, és valami furcsa kitüremkedést érzett. Megnéztem, megsimogattam én is. Egy kb fél pingpong labda méretű kis pukli jelent meg hasának bal oldalán. 15 hetes terhesen egyértelműen ott volt :) Eri közben valami vibrálásfélét érzett.
Utánaolvastam, a nagykönyvek azt írják, hogy általában 18-20. hét körül érzi meg először az anya gyermeke mozgását. Ez kitolódhat a 24. hétig, de előre is a 16. hétig. Az apa általában a 22. héten érezheti először a baba mozgását, ha párja hasára helyezi a kezét s figyel. Minél soványabb valaki, annál korábban érzi a babát. Nos Eri nem anorexiás hál isten, de nem is kövér. Kb 165cm és jelen pillanatban 60kg. (Terhesség előtt 57kg volt.) De a tényen mit sem változtat: az egyik porontyunkat tegnap este mindketten éreztük! :) Kb 5 percig volt ott a pukli, aztán szépen eltűnt... Még bő egy hét a következő UH-ig majd utána jön a genetikai vérvétel. Azt már fejenállva is kibírom... de már nagyon kíváncsi vagyok rá mennyit nőttek! :)
-----
És eljött végre a mai nap (11.16.), újra voltunk UH-on. Sajnos videót ezúttal nem tudtam készíteni, és képeket is "csak" 4D-seket kaptunk.... de a látvány kárpótolt mindezek hiányáért. Egész nagyok már, a popsijuktól a fejük búbjáig 10-10cm-esek. Amit nagyon váram már, hogy konkrétan megtudjuk a másik nemét is, de sajnos most sem volt olyan a fekvése, hogy egyértelműen látni lehessen. Szóval ugyancsak egy fiú neme biztos, egyelőre tartjuk magunkat a múltkor elhangzottakhoz, azaz hogy két fiú. Lehet kicsit korai, de már nevet is választottunk nekik: Bence és Barna. Egyelőre még csak projektnevek, ha kiderül, hogy a másik valójában inkább lány, akkor majd agyalunk lánynéven is.
A vizsgálat alapján minden rendben, az egyik pont 16 hetesnek, a másik 15 hét 3 naposnak felel meg. Ez a különbség már az elejétől megvolt köztük, szóval ez semmi. Majd utolérik egymást. Szívük működik, minden alkatrészük megvan hiánytalanul...egyszóval panaszunk nem lehet e téren.
Ellenben Erinek kicsit görcsölni szokott a hasa, meg feszülést érez, de hál isten a méhszáj zárt. Ikerterhesség esetén ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy idő előtt szétnyílik, és akkor bizony elindul a szülés. Ezt elkerülendő vissza kell mennie táppénzre, és itthon kell feküdnie. Kímélő üzemmód: ON. Erre nyomatékosan felhívta a figyelmet az orvos. Kritikus időszak jön, a 24. hétig. De leginkább a 26. hétig. Ha utána történne ilyen, akkor már meg lehet őket menteni, előtte nem. Hál isten egyelőre minden rendben, a cél most az, hogy így is maradjon.
Egy rosszacska dolog van csak, hogy Erinek magas a májenzim szintje a vérvétel alapján, ezért erre is oda kell figyelnünk. Holnap be is jelentkezik egy újabb vérvételre. Nem vészes a szint, de max 45 egység helyett asszem 63. Ez még nem a többszöröse, úgyhogy az orvos szerint a korábbi gyógyszeres kezelések miatt lehet (endometriózisa volt), de azért oda kell rá figyelni.
Szóval itt tartunk most... Holnap után lesz a genetikai vérvétel, aminek gondolom egy hétre lesz meg az eredménye. 18. héten kötelező kórházi UH van, s maszekhoz csak majd a 20. héten kell mennünk.
Most pedig egykét kép a mai vizsgálatról:


Ez eddig a "legjobb" kép kettejükről egyszerre.
Eri pocakja pedig így néz ki a 16 hét elején:


5 megjegyzés:

  1. Gondolom azért is tudtátok érezni, mivel, hogy ikrek, így kevesebb helyük is van bent. Szóval Barnabás...izé..Barna (egyébként abból ered). Hááát, érdekes. Hogy becézed? A gyerekek (osztálytársak) mennyire fogadnának el egy színt névnek? Ha bemutatkozik egy csajnak (Szia, Barna vagyok) nem lesz a kínos? Viszont nem elterjedt név, az is biztos.
    - Dikmá, hogy hívnak?
    - Barna vagyok.
    - Ne cigányozz, ecsém, ne cigányozz!
    ;)))))

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, hogy minndenki finnyog erre a névre :)
    De szaromleseggel! :)
    Becenév: Barni
    Szerintem SOKKAL jobb név, mint a Barnabás, ami amúgy K-ra nem tetszik.
    Nekem tetszenek a szín nevek: Barna, Ibolya, Lilla, Piros (nagynénémet is így hívják)
    Amúgy csak addig furcsak a Barna, mint név, ameddig nincs a környezetedben. Nekem van, s mivel majdnem napi szinten beszélünk is, nekem tök alap névnek számít. Igaz papíron ő is Barnabás...de mindenki csak Barnázza....

    De mivel még az sem biztos hogy fiú, egyelőre "csak" projektnév :)
    De én szeretném ha lenne egy Barnim is :)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm. Most, hogy így belegondolok Héder Barna is Barna mégse tűnt fel sose. Valószínű csak így írásban volt fura név.

    Egyébként pedig tényleg ne foglalkozz vele, hogy mások mit mondanak.

    VálaszTörlés
  4. A Barna nálam ok. De az hogy Bence?! Nintendó-nak hívd! :D Tőled sem esik távol ez a név.
    Nem amúgy a Bence is jó név, a legjobb haverom meg a bátyám is Bence. Mostanában hájp név, ezért legyen Balázs :D.
    Neeeeeeeeem. Ezt énsem szeretném. Na a lényeg: Jó nevek!

    VálaszTörlés
  5. Bencével nekem is az a bajom, hogy 2004 óta minden évben ebből adnak el a legtöbbet a fiú nevek közül. Viszont ezt még nem tudtuk, mikor már vagy 2 éve beszéltünk gyereknevekről, s mindkettőnknek egyből ez volt az első, amit mondtunk. Szóval ha 3Mrd Bence is lesz a világon, akkor is marad! :)

    VálaszTörlés