2010. szeptember 25., szombat

Predators

Hát megnéztem végre én is, a megoszló kritikákat kapott Ragadozók c. filmet. Összességében jó véleménnyel vagyok róla, de nézzük kicsit kivesézve.

Az utalások a régebbi részre tetszettek, s az is, hogy a bolygóra kerülésük nem volt túlmagyarázva. Megtudtuk, hogy fingjuk sincs hogyan kerültek oda, csak sejtéseik vannak, de nekem tetszett hogy nem rágták a szánkba egyértelműen. Az hangeffektek már olyan rég csikizték a fülemet, hogy jó volt őket újra hallani (a film végén pl felcsendül Little Richard nótája a Long tall sally, amit Arnie-ék a Huey-ban hallgattak a dzsungel felé)
A kameramozgások nekem kifejezetten tetszettek, pl mikor legurultak a lejtőn a kamera meg utánuk, egész a víz alá....marha jól nézett ki!
Egy bajom volt csak, ez pedig majdnem az egész lényege: hogy kétféle predi létezik, s mi eddig mindig csak a kisebbiket láttuk. Nem volt sokkal nagyon a nagy sem, de kérdem én: minek???? Nimród egy új valamit akart ezzel elindítani? Miért harcolnak egymással még a predik is? Ez nem nagyon derült ki...és nem is igazán tudom elképzelni, hogy emészthető választ tudna rá adni. Ezt a kispredi-nagypredi dolgok simán kihagyhatták volna. De a többi nekem egészen rendben volt.
Féltem hogy a mutánsmegrontó hórihorgas gizda zongorista karcsú lesz a szerepre, de nem! Nekem még hiteles is volt, bár kissé vicces volt azzal a nagy mordállyal :)
Az is tetszett, hogy a film végére végtelenedett, s úgy fejeződött be, ahogy kezdődött. 
Persze negatívumok is voltak a filmben....hogy mást ne mondjak a robbanás lángja....valami félelmetesen nyolcvanas évekbeli.....de még olyan se. Akkoriban inkább robbantottak egyet bő benzinnel, aztán volt lángja. Itt meg CGI lángok, de azok is az olcsóbbik verzióból. pfff....
És még sorolhatnék....
De összességében nekem tetszett a film! Méltatlannak érzem hogy a tengerentúlon nem adtak neki nagyobb reklámot. Az AvP: Requiemet, ami azért be volt reklámozva, ez a film megeszi reggelire. Nekem tetszett annyira mint a Predi 2.
Az imbd-s 6,9/10 pontozással nagyjából egyet is értek. Attól többet biztos nem ér, de 6,5-nél rosszabbat sem.


1 megjegyzés:

  1. Jó a bejegyzés:)

    Van benne pár elgépelés, de zsír:)

    A filmről annyit, hogy szerintem jó, de nekem kicsi kevés...Nem tudom, hogyan írjam le, hogy mit gondolok...Szóval Én többet vártam, de jóval kevesebbet kaptam. Én olyan John Rambo minőségre és tartalomra vártam nem erre, de ettől függetlenül 1x nézhető alkotás!

    VálaszTörlés