2010. szeptember 27., hétfő

Defendor

Nem is tudom mi akar lenni a műfaja....mert alapvetően komikus....de nem vígjáték. Leginkább tragikomédia lehet a pontos besorolás..(?).. Elöljáróban annyit, hogy jó film!
A film egy hasonlóan elmegyenge emberről szól, mint Forrest Gump, de párhuzamot vonni nem lehet kettejük között. Míg az egyértelműen egy életrajzi dráma, melyen ugyan sokszor lehet nevetni is, a Véderőt nem lehet annyira komolyan venni. Pedig azért egyértelműen nem vígjáték, hisz a vicces jelenetek a főhős tragédiájából (mentális roggyantság) adódnak.
Szóval adott egy enyhén retardált középkorú faszi, aki szuperhősnek képzeli magát, és önkényesen megpróbál rendet tenni az ő értékrendje szerint rosszat tevő emberek között. Éjszakánként beöltözik a Véderőnek, és bunkósbotja oda sújt, ahova köll...s ha sujt, elég keményen teszi...de legtöbbször úgy elverik ezért, hogy a fogát köpi ki. Szerencsétlent szinte minden akciója során eltángálják. Az is megfordult a fejemben hogy az alapötlet, miszerint egy átlagos ember esténként maskarába öltözik és hőst játszik, ilyent láthattunk mostanában, a Ha/Ver szerepében. Nekem az a film is bejött, bár az egyértelműen vígjáték.
A Defendorral az azért komolyabb. ÉRdekes a film felépítése is, hisz az egész egy psichológusi kihallgatással kezdődik. Az itt elmeséltek alapján ismerhetjük meg az előzményeket, a film kb 2/3-ig. Aztán beérjük a film elejét, és onnan folytatódik a történet, immár "élőben".
Összességében tetszett a film. Nem olyan jó a figura mint Gump (imbd 8,6/10), de jobb mint KickAss (imbd 8,1/10)
Nekem a Defendor kb jó az imbd szerinti 7,1/10 pontozásra, viszont ezesetben a HaVerrel nem értek egyet. Nem jobb film mint ez. Szórakoztatóbb, de közel sem ilyen tartalmas.
Feltétlen ajánlom mindenkinek! Kár hogy nem volt moziban a film, méltatlanul lett DVD-re szánva szerintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése