2011. március 5., szombat

Gemini projekt 31. hét Fordulat!


Annyi minden történt most egy hét alatt, hogy nem mehetek el mellette bejegyzés nélkül. Kezdjük a legfontosabbal: Eri kórházba került! De hogy megpróbáljak kicsit kronológiailag haladni, nem itt kezdem, hanem az elején.
Legutóbbi bejegyzésem óta az első legfontosabb változás az, hogy Fanni mégsem Fanni lesz. Úgy döntöttünk, hogy Potter anyja után (persze ez nem igaz) Lili-nek fogjuk hívni. A Dorka egy mélyhangzású név, én mindenképp szerettem volna, hogy a másik bogyó magas hangázású nevet kapjon. Megegyeztünk a Lili-ben. Persze hozzá kell tennem, hogy azóta mindegyikünknek jobban szájára áll a Fanni név :) 
Ez volt az első fordulat a Gemini projektben a 31. hét elején.
Aztán történt egy fontos eszközbeszerzés is: Eri rendelt a netről egy gurulós, 120x120cm-es állítható magasságú járókát. Mivel a családi ház ahol lakunk több emeletes, mindenképp szükség van egy járókára, hogy ha Erinek a nappaliban, vagy a konyhában van dolga, a bogyók akkor is mellette lehessenek. A járóka összeszerelését meg is örökítettem. Többször látszik rajta Eri is, ezek az utolsó képkockák róla itthon, másnap reggel kellett bevinnem a kórházba. 
És akkor meg is érkeztünk a 31. hét végére, csütörtökön töltöttük be. Éjjel Eri alig tudott aludni, és reggelre nagyon bekeményedett és érzékennyé vált a hasa. Egy ideig még mondogatta, hogy nyugi, majd jobban lesz, de látszott rajta, hogy fájdalmai vannak. Megpróbáltam én hordani a nadrágot, úgyhogy mondtam neki nincs apelláta, irány a kórház, ez nem játék!
Már a 30. héten addig csesztettem, hogy pakoljon össze egy létszükség csomagot, hogy végülis csak összerakta. Így most nem volt gond a pakolással, csak fel kellett kapni a tatyót, rövid gáz, dobott kuplung, és tövön szúrtam  neki egészen a kórház bejáratáig. (vagy hogy is mondják rally nyelven...)
A választott dokink már tudott az érkezésünkről, úgyhogy egy gyors regelés után, már búcsúzkodhattunk is. Jól éreztük, Erinek bent kellett maradnia, a tervezetthez képest másfél héttel korábban. 
Napközben telefonon tartottuk a kapcsolatot. Kapott tüdőérlelőt, ha neadjisten a bogyók mindenképp jönni akarnak. Egész nap infúzión volt, mivel elkezdett kicsit tágulni, és azt meg kell állítani. Délutánra úgy nézett ki sikerült. Ezenkívül NST-re (non-stress test) tették, hogy figyeljék a bogyók és a méh mozgását. Fájdalmaira gyógyszereket kapott. Este még bevittem neki pár dolgot, beszéltünk pár szót, úgy néz ki minden rendben. A doki szerint még akár 5 hetet is bent lehetnek a bogyók, de ezt nem tudni biztosra.
Sajnos még tart az influenza járvány miatt a látogatási tilalom, így csak úgy tudunk találkozni, ha Eri kijön az osztályról, de azt meg nem szeretném, hogy sokat lófrálgasson. Volt eleget talpon mostanáig, most feküdjön csak minél többet. Minden nap számít, amit a bogyók bent töltenek.
Szóval szorítsatok, hogy még egy ideig ne legyek apa. Minél később kerül erre sor, annál jobb a bogyóknak! (és ezt nem magam ellen mondom)
FRISSÍTÉS_1:
Reggel beszéltem telefonon Erivel. Éjszaka újra szülőszobára került, megint keményedett a hasa és fájásai voltak. Újabb infúziót kapott, de a doki azt mondta, hogy többet nem kap. Ha jönni akarnak a bogyók, akkor jönni fognak. A tüdőérlelőt 24 órája adták be, szóval legalább már az hat. Most visszavitték a nőgyógyászatra, de a legközelebbi alkalmommal, lehet hogy szülés lesz belőle. Ma vagyunk 31+2 hetesek

FRISSÍTÉS_2:
Azt totál kifelejtettem a bejegyzésből, hogy a héten csütörtökön Lilo kutyánk beteget jelentett, úgyhogy a járóka összerakása előtt elfutottam vele dokihoz. Az lett a vége, hogy megultrahangozták, és láss csodát, Ő IS TERHES ! ! ! :) Január közepén, mikor mensizett, soxor átjárt a szomszéd kutyája, ezekszerint kitartását siker koronázza! Úgyhogy még az is lehet hogy egyivásúak lesznek a gyerekek (ha Eri tudja még kicsit tartani a bogyókat), mivel március közepe fele esedékes neki is a nagy esemény :) 



Bejegyzésem végén most elmarad a pocak fotó, nem volt rá érkezésem, olyan gyorsan történt minden. De a járóka összeszerelésen látható Eri pocakja is:

23 megjegyzés:

  1. Kitartás! Szorítunk Nektek!

    (Öcséméknél megszületett a baba hétfőn hajnalban. Betöltött 37. hét, 3200g, 51cm, Dániel. Olyan kis csöpp! El se hiszem, hogy a mafla fiam is volt ekkora... :D)

    VálaszTörlés
  2. kitartást... nálunk meg toszik kijönni Gorgio (Gyurka)... :) már szerdán aktuális lett volna, de egyelőre semmi jele, hogy kinézne. tekintve, hoyg minden adat jó, semmi nem indokolja egyelőre, hoyg megindítsák. :) holnap még NST, azt ha akkor sem, akkor kedden megofják indítani vagy kiemelik. a mód még képlékeny, de szép ütemben fejlődik, s ha addig nem indul meg akkor lehet ezis császár lesz, mert már 3.5kg most (tegnapi mérés).

    VálaszTörlés
  3. Grat Pitty!
    Bárcsak a mi bogyóink is bent lennének míg elérik a 2kg-ot :(
    Tegnapi mérés alapján 1450 és 1650gr-osak.

    VálaszTörlés
  4. jókis pöttömök... :) istike 3.9-cel jött világra anno s 51 centivel... herkulesnek becéztem sokáig, annyira látszott hogy iszonyatos izomzata van/volt a korabeli társaihoz viszonyítva...

    5 hónaposan stabilan ült, és kúszott, 7 hónaposan felállt, 11 hónaposan szaladt... persze néha neki valaminek... :D de nem sírt szinte sohasem, pedig perecelt néha olyanokat, hogy inkább elfordultam. stramm kölök volt, s mindmáig az nna. :D gorgio hacsak felennyire lesz stabil mint bátyja, akkor már elég szikla lesz.

    egy dolgot tanult meg későn isti, a wc-be kakilást. már másfél évesen szobatiszta volt, nem hordott nappal sem pelust, de ha kaki jött, felkérte magára a pelenkát... most 3és fél éves, de már lassan két hónapja éjszaka sincs rajta... néha ugyan bepisál ha sokat iszik meg mélyen alszik, de asszem jól haladunk... :)

    a lányokra ezen dolgok meg mégjobban érvényesek, sokkal hamarább állnak át... ;) pofázni is hamarább fognak szerintem, max nem lesznek olyan erőteljesek, hoyg éveen már kocogjanak... de ne csüggedj. ;)

    VálaszTörlés
  5. Sajnos én nem tudok vigyorogni azon, hogy másfél kilósan akarnak jönni :(

    VálaszTörlés
  6. ikreknél az teljesen természetes súly lenne... megkérdeztem tegnap pont az orvosunkat.. ;)

    VálaszTörlés
  7. Hát azért én nagyon sok ikes mamával tarom most a kapcsolatot, és bizony SOKAN szülnek 2-2.5 feletti csecsemőket.
    Akármit is mond a statisztika...
    Még nőjenek kicsit ! ! !

    VálaszTörlés
  8. persze, egyetértek, hoyg minél jobb ha minél tovább s nagyobbra. csak próbállak nyugtatni, hoyg nem a világ vége, ha ilyen picin jönnének ki... ;)

    VálaszTörlés
  9. Olyan ideg vagyok Pitty, hogy azt el sem hiszed! :)
    Alig tudok dolgozni...nem itt van az agyam... Remélem én is hogy minden rendben lesz...

    VálaszTörlés
  10. ilyenkor eszembe jut néhai öregapám mondata:

    -attól hoyg ideges vagy, fog változni a helyzet?
    -nem.
    -akkor felesleges idegeskedni rajta, mert előre nem jutunk vele....

    megértem, lehet énis ideg lennék... ;) megazt 7végén miért dolgozol? menj biciklizz egyet (énis most indulok ebéd után egy tekergésre), vagy ha felétek is oly szépen süt a nap mint itt, berregtesd meg a dio-t... :)

    nem tudlak ötletekkel ellátni, mert ilyen helyzetben nem voltam, s szerintem nemis leszek mint te. de ha azt az 5 napot kibírtam, mikor 2hónapos fiammal itthon kellett lennem, lesni minden mozdulatát, mert az anyját visszavitték a kórházba műteni, akkor teis kifogod... ;)

    szar, de menni fog. kemény vagy. :) gondolj erre. vagy keménynek kell lenned mint Pityesznek... :D gondolhatsz erre is... :) nna menek befejezem az ebédkészítést, lemeeózom, azt gó a "nyúli havasok"...

    VálaszTörlés
  11. Keménynek lenni mint Pitty :) Ez jó! :)
    Dolgozom sajnos, mert köll. Fél évig most munkanap a szombat is nekem, Devecserben a felújítási munkákon vagyok az egész hóbelebanc villamos műszaki koordinátora. Nem kis munka, kis fizetésért, nagy kihívásokkal teli :)
    Remélem a végén kellőképp honorálva leszek, ha már a fizetés nem motivál közben. :)

    VálaszTörlés
  12. majd jól hátbacsapnak s megköszönik... :)

    nah ebád jólett, büffentettünk nagyokat, most menek letekerem... :) hátha közben megjön a kedve a legkisebbiknek is a nézelődésre... :D

    nektek meg kitartást!

    VálaszTörlés
  13. no ha nagy csoda nem történik addig, akkor holnap 2x fatter leszek... mai NSt is tökjó, kölök elvan odabent... de holnap vége a hawaiidjsushine-nak... :) asszem ez lesz az első szavam hozz:

    welcome the real word.... :D:D:D

    VálaszTörlés
  14. Grat Pitty! Aztán csak finoman, nem katona az a gyerek :)

    VálaszTörlés
  15. kösz. :) de az, csak még nem tudja... :D nálatok mi a helyzet?

    VálaszTörlés
  16. hál isten most nyugi van. Holnap csökkentik a gyógyszer adagot is... aztán remélem egy ideig még nem lesz semmi...báááár hétvégére megint erős melegfrontot mondanak. Az meg nem tesz jót, ilyenkor előszeretettel indulnak be a szülések :(

    VálaszTörlés
  17. Figyelek ám a háttérből! ;-)

    VálaszTörlés
  18. 3.6kg, 51cm, Szigethy-Kovács György lecsatlakozott a mátrix-ról.... :D

    VálaszTörlés
  19. :)
    Elláttad instrukciókkal a rílwörlddel kapcsolatban?
    GRAT amúgy ! ! Szép nagy darab gyerek, akár az apgya!
    Te, árulj már el valamit: ez az anyja neve is gyerekre ragad, ez most divat? Más ismerős is ezt csinálta most, de nekem olyan furcsa... Másik purdéd neve is ilyen felállású?
    Érdekes amúgy! :) Nélunk ilyen biztosan nem lesz...de érdekes, és úgy látom ez mostanában ilyen hullám.

    VálaszTörlés
  20. de elám... :) thx!

    nem esett messze a fájától az biztos.... :)

    Anami vette fel az én vezetéknevemet mikor összeházasodtunk (6 éve lassan...), s akkor kellett nyilatkozni arról is, hogy leendő gyerek/ek milyen vezetéknévvel legyenek megáldva. Anaminak tetszett ez, én meg ráhagytam. Mindkettő szép régi magyar név, ráadásul az ö vezetékneve bárói ranggal bír apai felmenő ágon, így megis kellett tartani effektive.... de nekem is tetszik... :) ezvan.

    VálaszTörlés