2011. március 1., kedd

A kártyavár összedől

A Millenium trilógia befejező része (A tetovált lány, A lány aki tűzzel játszik, A kártyavár összedől)
A film első része nekem nagyon tetszett! Sajnos a második rész nagyot akart villantani de nálam nem érte el a kellő hatást. Legalábbis önmagában nem. De figyelmeztettek, hogy feltétlen nézzem meg a harmadik részt, mert az sokmindent helyretesz a második résszel kapcsolatban is. És helyretette!
Nem változtatok a második rész általam középszerűnek ítélt besorolásán, mert önmagában az a film max annyira jó, többre nem. De el kell ismernem, hogy ha a trilógia része ként nézem, egy ponttal többet is simán megért volna.
Az első rész családi balhéja után a második részben elkezdték túlmisztifikálni a dolgokat, és politikai, titkosszolgálati szintre emelni a szálakat. Önmagában azonban nem sikerült kibontakoznia a történetnek, amit a harmadik rész sikeresen megoldott. Minden kocka a helyére kerül, és egyből jobban érti az ember a második részben történteket.
A harmadik rész elvarr minden szálat, és a misztikált dolgokat is érhetővé, magyarázottá teszi. Egyértelműen jó film! Talán nem annyira mint az első rész, hisz a varázsa már kicsit megkopott, de azért jó, és a kerek egész fontos része!
Én ajánlom a Millenium trilógiát!
Imdb: 7,0 (8.579)
Saját: 6,99 :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése