2011. március 16., szerda

Boszorkányvadászat

Season of the Witch
A film visszarepít minket a XIV.századi sötét középkorba. A történet főhősei, a háborúkban megcsömörlött két keresztes lovag/barát, akik otthagyják a csatateret, hogy hazatérjenek. Ám hazatértük nem lehet dicsőséges, dezertőrként halál vár rájuk...hacsak...
Kapnak egy feladatot, büntetlenségért cserébe. El kell vinniük egy boszorkányt a 6 napi járóföldre lévő kolostorba, hogy az ottani szerzetesek kiűzzék belőle a gonoszt. A film útjukról, és vívódásukról szól, hogy vajon tényleg boszorkány e, az ártatlannak tűnő szép fiatal lány.
A végén van egy látványos gonosszal harcolós csihipuhi. Egyszer simán nézhető film. Sok rosszat olvastam róla, de én azt mondom egyszer simán nézhető popcorn mozi.
Imdb: 5,4 (6.418)
Saját: 5,5





Nagyon durva belegondolni, hogy anno mondvacsinált ügyek miatt, vagy csak simán tudatlanságból, hogy végeztek ki módszeresen ártatlan embereket, azért, mert azt hitték, hogy boszorkányok, vagy hogy megszállta őket a gonosz. Ebben a filmben (és sok más filmben) kicsit igazolva vannak a szörnyű cselekedetek, hisz elhitetik a nézőkkel, hogy boszorkányok márpedig voltak. Holott tudjuk hogy nem... minden egyes kivégzéskor ártatlan emberek haltak meg szörnyű kínok között.
Jó lenne egyszer egy ilyen Szálemi boszorkányok féle, de durvább, kínzósabb boszorkányfilmet látni, ahol nem hitetik el, hogy létező gonosz ellen folyik a harc, inkább a dráma lenne a vége, mikor kiderül a megkínzottak ártatlansága.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése