2011. március 21., hétfő

S.W.A.T. Tűzveszély

Semmi köze a 2003-as S.W.A.T. filmhez, ezt tudni kell már az elején. Vagyi svan: emez is kommandósokról szól.
Azt is érdemes tudni róla, hogy ne várjon az ember "A" kategóriás filmet, különben koppanhatsz. Szóval elvárások nélkül kell nekiülni.
A sztori: Egy kiváló, de a néha renitens kommandóst azzal bíznak meg, hogy utazzon el Detroitba, és képezze ki az ottani kommandós egységet az FBI szabályoknak megfelelően. Detroitban nem fogadják épp kitörő örömmel, csak púpnak érzik a hátukon, de hamar bizonyítja, van mit tanulni tőle. Az kommandósokat élesben képzi, minden egyes riasztás egyben egy gyakorlat is. De az egyik ilyen alkalommal valami balul sül el, és magára haragít egy különleges ügynököt, akinek innentől kezdve egy célja van: bosszút venni a kiképzőn. Megkezdődik kettejük macska egér játéka.
Azért kezdtem el nézni a filmet, mert egyrészt az ilyen filmek 2-3 ponton szoktak állni az imdb-n, másrészt olyan nevek fémjelzik, mint Robert Patrick (a Terminátor 2 mimetikus polialoidja) és Christiana Loken (a Terminátor 3 nano-mimetikus polialoidja).
Nos Loken kisasszony kb 30 másodpercet van a képben, és Robertre sem osztottak nagy szerepet. Ő a "gonosz" a filmben...de karcsú.
Nem tudom jó szívvel ajánlani a filmet, olyan amilyen. Nem nagy eresztés. Viszont az akciók közbeni FPS nézetek üde színfoltok benne!
Imdb: 5,1/10 (1.435)
Saját: 4,5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése