2011. március 15., kedd

Vizipipa kövek

Hát ez nagyon durva, életemben nem hallottam még ilyenről, amivel Bögöly barátom lepett meg minap. Összeültünk vizipipázni egyet, s mondta hogy hoz valami meglepit. Dohány helyett ugyanis egy kis üveg ízesített glicerinbe áztatott kavicskákat hozott!

És láss csodát működik! Közel egy órán át szívtuk a pipát! Hol erősebb füsttel, hogy gyengébb füsstel, de működik! Kipróbáltam mi a trükk, számba vettem egy murvadarabkát. Valami porózus szerkezetű köféle, simán szét lehet rágni. Úgy működik mint egy szivacs, magába szívja az ízesített glicerint és szépen lassan kipárologtatja magából a hő és a szíves hatására. Gyakorlatilag a pipadohány is így működik, csak itt nincs jelen a nikotin, ami azért minimális mértékben jelen van a pipadohányokban is.
Érdekes volt az biztos! :)
Állítólag a kavicskák újra felhasználhatóak, csak be kell őket áztatni újra. Pipuzás után tényleg olyan fehérek lettek, mint egy marék murva :)


Ajánlom minden vizipipásnak, egy próbát megér. Kicsit érezni az ízén, furcsa.... de kuriózumsága miatt kipróbálandó!

7 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam épp most. Működik, finom cucc. Erősebb az íze, ezért szerintem kevesebb is elég lehet belőle a pipába (?). Nem szédül be tőle az ember. Aki nem bírja a pipa füstöt, erre azt mondta hogy egész elviselhető, és nagyon érzi a különbséget. Én személy szerint hiányolom a dohányt.

    VálaszTörlés
  2. nincs amúgy valamilyen káros hatása?? vagy valami ilyesmi?

    VálaszTörlés
  3. Pffff...nemtom. Mi lenne? Hacsak nem valami hasadóanyag... :)

    VálaszTörlés
  4. Wáóóó.. ilyesmiről még nem hallottam! hol lehet ilyet kapni? Mindenképpen szeretném kipróbálni. És ésszerűen belegondolva, szerintem legalábbis tényleg nincs káros hatása. Legalábbis ha van, minimális...

    VálaszTörlés
  5. Szerintem minden dohányboltban lehet kapni....Legalábbis ahol vizipipa dohányt lehetett, ott biztos szereztek be ilyent is.

    VálaszTörlés
  6. Én is kipróbáltam, jó volt. Ok h többször felhasználható, de mivel töltsem újra? Lehet ilyen anyagot házilag? Glicerint tudok szerezni, aromát lehet venni. :D

    VálaszTörlés
  7. Lehet kapni ízesített glicerint.

    VálaszTörlés