2011. március 19., szombat

Gemini projekt 33. hét

Ma vagyunk 33+1 hetesek. Mostanra úgy néz ki teljesen normalizálódott Eri és a bogyók állapota, mondhatni eseménytelenül telt a hét. (hál' Isten)
Egyszer volt egy kis izgalom, tegnapi napon kicsit nehezen találták meg Dorka szívhangját, de aztán meglett az, csakhát kis helyre vannak bepréselve, nehéz pontosan eltalálni. Ilyen kis szerencsétlenkedésnél nagyobb bajunk ne legyen.
A kórházban még mindig látogatási tilalom van az influenza járvány miatt. Írtam ezügyben emailt az ÁNTSZ-nek, hogy mikorra várható a feloldás, de ezt ők sem tudták előre megmondani. Az ország keleti részében már több megyében feloldották, de pl Fejér megyében még mindig magas a járványszint. Mi meg ugye szomszéd megye vagyunk sajnos :(
Szóval még egy kis türelem. Remélem egy-két hét múlva feloldják, mire kibújnak a bogyók, hogy be tudjak hozzájuk menni látogatóba. Erivel a folyosón szoktunk találkozni, de a bogyókat sajnos nem lehet majd kitolni az osztályról :(
Tegnapi vizsgálaton a doktornő azt mondta 99% hogy császár lesz. Eddig hitegettek/ijesztegettek minket, ha irányba álltak a babák és úgy döntenek, hogy jönni akarnak, akkor nem állítják meg a folyamatot, természetes úton fognak megszületni. Ma viszont azt mondta a doki, mivel lombikosok vagyunk, ráadásul első terhesség, nem fognak kockáztatni, szinte biztos a császár. Ha a 38. hétig (!) nem indul meg magától, akkor megindítják manuálisan. Az azt jelentené, hogy a bogyótárolónak még 5 hétig bent kéne lennie a kórházban! :( Azt pedig nehezen viselné... Nem leányálom egy 6 (vagy 8) ágyas szobában feküdni, ahol folyamatosan cserélődik a társaság, WC-zuhanyzó a folyosón, a kosztról ne is beszéljünk.
De visszatérve a vizsgálathoz: úgy néz ki minden a legnagyobb rendben. Dorka tömegét a mérések alapján ~1800gr-ra, Lili tömegét ~2000gr-ra becsülték. Ha még két hétig pocakban maradnak, el is fogják érni a "kritikus" 2300gr-ot, és akkor már nem fogják bent tartani őket a kórházban, születésük után hozhatjuk is őket haza. Ez most a cél! :)
Mivel sok minden más nem történt, nem marad más hátra, mint a szokásos pocak fotó 33+1 hetesen:
Eri nem igazán terebélyesedett széltében, úgyhogy úgy néz ki, mint aki medicinlasztit nyelt. Nem tudom meddig tud még tágulni az a pocak...de eddig jól bírja!

2 megjegyzés:

  1. kitartást! mi már 6. napja itthon, épp most alukált el a töki... ketreces ágyában nem nagyon van el, de kint a díványon mint akit fejbevertek... :) egész jól eszik, esti mérlegen majdnem megközelítettük a születési súlyt... talán holnap, vagy holnapután... :)

    látogatási tilalom: minden kórház főigazgatójának hatásköre, hogy mikor oldja a korlátozást. még a győriben sincs feloldva... ;) bár gondot nem jelent, mert ajtók tárva nyitva, csak az nem megy be aki nem akar... :)

    Anami-nak is volt ekkora pocója mikor Istit várta, sokszor megis kérdezték, hoyg ikrek e... :) (53cm, 3.9kg)

    mégegyszer kitartást, nem lesz könnyű... :/ ha tudok valamiben segíteni, jelezd nyugodtan. ;)

    VálaszTörlés
  2. Grat a tökihez Pitty!
    Remélem hamarosan én is ilyen jó hírekkel szolgálhatok majd...

    VálaszTörlés