2011. március 11., péntek

Gemini projekt 32. hét

Gyors helyzetjelentés, mi is történt az elmúlt héten. 
Eri bekerült a kórházba, de hál isten a kezdeti ijedelem után minden normalizálódott, a bogyók és a bogyótároló jól van! (kopp-kopp-kopp)
Mialatt kórházban vannak, kiváltottam a Felicitas csomagokat, amiben kicsit csalódtam. A védőnőtől kap mindenki egy kis füzetecskét, melynek az utolsó lapját kitöltve lehet bababoltokban beváltani azt ilyen úgynevezett kezdő csomagra. Azt hittem lesz is benne valami....de 5 teafilteren, egy kupakos tejtartó poháron és egy kis zacsis demokenőcsön kívül nincs benne más, csak prospektusok, és hónapokkal ezelőtt lejárt újságok. Sok értelme nincs, dehát ne legyek telhetetlen, legalább reklámanyagunk most már van bőven :) Jobban örültem volna ha több ilyen próbacsetresz van benne.
Az kórházi osztályon biztos ami biztos Eritől már bekérték a gyerekek név variánsait, ha úgy döntenének hogy megszületnek idő előtt. Itt is volt egy kis kalamajka. Először is a Lili-t Mimi-nek értették, majd nem az én, hanem Eri vezetéknevével jegyezték be őket. Nem vagyunk ugyanis házasok, de közjegyző által kiállított élettársi papírunk van, ahol külön kellett anno nyilatkozni a gyermekek névre vételéről is. Itt meg tettek rá egy nagyot. Erinek kellett szólni, hogy figyeljenek már oda. Újra megnézték a papírokat, és akkor már megtalálták a névrevételről szólót is, ekkor mag abba kötöttek bele, hogy miért közjegyzőset csináltattunk, miért nem az okmány irodában, más olyant szokott.
Bizisten mondom, ha ott lettem volna, feltoltam volna a tollat az orrába ennek a kötekedő-fontoskodó "kis kapu nagy őre" adminisztrátornak. Abba bele sem gondol, hogy micsoda tortúrát kellett volna aztán csinálnunk a névátírásról, ha mindent elront. Nem is értem...ez a dolga, miért nem tud kicsit jobban odafigyelni? Mindegy is különben, mert végülis sikerült vele leíratni azt amit szerettünk volna, és ez a lényeg.
Eri itt második napja volt kórházban, 31+2 hetes:
Igazi szexi kép, csapzottan, nyúzottan, meggördülve, csecse papucsban....de én így is szeretem!!!
Ma reggel magvolt a mostanra szokásosnak mondható rendszeres UH vizsgálat. A bogyókkal minden rendben, és mindkettő fejfekvésű, úgyhogy lehet nem császáros szülés lesz. Ha maradnak így (most már két hete így vannak), akkor bizony megkínozzák majd az anyjukat rendesen. Mai mérés szerint az egyikük ~1700gr, a másik ~1800gr, szóval fejlődnek, gyarapodnak rendesen. Azt nem tudom melyik, melyik, azt csak Eri tudja. Azt hiszem a nyugodtabb lesz a Dorka, az aktívabb a Lili, de mivel azt hiszem születési sorrendben kellett megadni a neveket, Dorka lesz az első, Lili a második. Ehhez én tök vagyok....
És egy friss, tegnapi kép 32+0 hetesen:

Ezenkívül említést kell tegyek a másik kismamáról, Lilóról. Érdekes változásokon megy át ő is, olyan érzelmes lett, mint még soha. Amúgy is szokott tutulni, mikor megyünk el otthonról, vagy épp érünk haza, de mostanában nemhogy tutul, egyenesen sír! Olyan aranyos... mindig jól meg is szoktam simizni az egyre dagadó pociját. Tegnaptól átálltam vele a napi 2x étkezésre, hogy legyen elég energiája. A szokásos napi 1x adag helyett most reggel-este kap 3/4-3/4 adagot úgy, hogy 50-50%-ban keverem a felnőtt kutyakaját junior táppal, mert abban több a Calcium, és az meg már most kell a tutyiknak. :)  Várhatóan március második felében fog elleni.
Íme a folyton éhes, folyton tutuló kismama túl a félidőn, ma reggel:
Csalóka kép, nem ilyen sukár mint látszik, elég hordoid alakja van már!





7 megjegyzés:

  1. Tetszik. :) És örülök, hogy jól van Erzsi! Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Krisz!
    (vagy Barna????)
    :)
    Ha jövő héten is minden nyugiban lesz, valamikor beváltom a vacsikuponom, ha nem zavarok! :)
    Szép hétvégét!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Adminisztrátorok+bürokrácia=CAUTION DANGER!!
    Még jó hogy észrevettétek..:D
    Hajrááhajráá továbbrais!:)

    VálaszTörlés
  4. a szeretetcsomagból nem dobtad ki a szóróanyagot uyge? mert tele vannak kuponokkal általában amit pl a dm-ben tudod beváltani... általában 5-20% kedvezmények... nelégy elégedetlen, inkább nézd meg jobban mint kaptál... :)

    VálaszTörlés
  5. Átnéztem pitty. Többre megyek egy törzsvásárlóival, meg babaklubbtagságival vagy minek hívják a DM-ben.
    De ne hidd hogy elégedetlen vagyok! Inkább csodálkozós :)
    Több repicucc, kevesebb kupon. Többet ért volna. Dehát fogyasztói társadalomban élünk ez kétségtelen. Húzzak csak el szépen a boltba, ha kell valami :)

    VálaszTörlés
  6. így van, fejéntaláltad a szöget... :)

    VálaszTörlés