2011. március 20., vasárnap

A Föld inváziója - Csata Los Angeles

Battle L.A.
Sajnos nem olyan lett a film, mint amilyent vártam. Nem tetszett anno a Skyline sem, de most lehet azt kell mondjam, az egy kicsivel jobb volt ettől.
A film nem szarozik sokat, egyből nyit. A főcím után 5 perccel már potyognak az idegenek az űrből. Ez eddig látványos is. De ahogy elkezdenek előjönni a vízből... onnantól egy maréknyi katona vesszőfutásáról szól a film. Majdnem besírtam azon, hogy meg voltak győződve arról, hogy az idegeneknek csak földi egységeik vannak! Váltig állították... de könyörgöm mit hittek, hogy utaztak át az űrön???? Űreszközük van, de repülő nincs? Fárasztó.... No hamarosan meg is kapták a pofájukba a légi csapást. Húúúú döbbenet!
A film arról szól amúgy, hogy egy raj elindul a városközpont felé, hogy kiszabadítsa a rendőrörsön ragadt túlélőket, aztán tipli vissza a bázisra. Ezalatt több város elesik, természetesen csak amcsi városok, hisz az idegenek csak őket támadják....legalábbis a hírek nem szólnak más nagyvárosokról. Nos ugyan menet közben fogyatkozik a csapat, de csatlakoznak hozzájuk más rajok katonái is, és végül sikerül megtalálniuk az idegenek gyenge pontját. Onnantól alig pár lövés egy idegen, addig meg két három tár, meg egy repeszgránát is kellett nekik. Szóval ügyesek ezek a tengerészgyalogosok!
Vége nincs a filmnek, sőt leginkább olyan érzést kelt, mintha csak egy előszónak szánták volna a folytatás előtt. Remélem nem így van. Nem volt jó film szerintem. Engem valahogy nem köt le az ilyen amerikaniszta limonádé, ami annyira popcorn mozi, hogy semmi maradandó nincs benne.
Kár érte...
Imdb: 6,5/10 (9.456)
Saját: 3,5/10

4 megjegyzés:

  1. én még nem láttam, de írásod után néztem meg a skyline-t, hát majdnem a tv-hez vágtam a borosüveget a film végén baszki... :D eztis megnézem, de asszem akkor tasakos gyümilevet fogok szürcsölni közben... vihog

    VálaszTörlés
  2. Fő az elővigyázatosság! :)

    VálaszTörlés
  3. leszögezem előre, hoyg alapvetően egyformán vélekedünk egy-egy filmről (eddigi írásaidra alapozom), hasonló az ízlésünk, de most nagyon nem.... :)

    szerintem ez az eddig legjobb ilyen témájú film. a légierős tévedés elsőre bakinak tűnik, de ha jobban figyelsz a film alatt, elmondják, hogy mire vélik eme feltételezést, amit később vízuálisan is bemutatnak, miszerint a nagyobb hajók "bomlanak" le kicsikre. szóval azért megbocsátható. a másik, hoyg a háttérben lévő híradásokban folyamatosan nyomják, hogy mi lehet az ittlétük oka, miért támadnak a tenger felől, s melyik országokat vették tűz alá hasonlatos módon, s mivel próbálkoznak megintcsak feltételezés alapján, hogy mi lehet a gynege pontjuk. maguk a lényeknek is van ilyen, ezt is bemutatták. nekem tetszett a film részletessége, de nagyon kellett ezekre figyelni, mert könnyen elsiklik a figyelem felette... :) jó volt látni, hoyg van ott is szervezeti hiearchia, taktiai felépítése a támadásnak, nemcsak amolyan durrbelebumm, gyaluljuk le a férges embereket...

    ami nem teszett, és amit egy tengerészgyalogos nem csinál, az minden egyes ellenség lelövése utána kurjongás-éljenzés... nna az nem kellett volna szerintem.

    a főszereplő aaron eckhart viszont nagyon sokat adott a filmhez, nagyon hitelesen hozta a katonát benne, kicsit olyan volt mint a predatorsban a lengyel-magyar srác, kicsit nehezen hiszed el, hoyg katona, de öt perc után azt mondod, ez világ életében katona volt. sokat emelt a színvonalán ilyen oldalán a filmnek. a rendező átlagos, szerintem egy cameroon, scott (akár ridley, akár tony), vagy egy verhooven többet tudott volna hozzátenni, de ezvan.

    összességileg, szerintem ez egy remek film, de talán olyan amit nem kellene folytatni, mert az rontana az összképen.

    VálaszTörlés
  4. Ízlések és pofonok Pitty. Szép is lenne, ha mindenkinek egy lenne a szépérzete és az ingerküszöbe. Nálam megbukott film, de sokaknak tetszett. Így van ez rendjén.

    VálaszTörlés