2010. december 26., vasárnap

Outlaw

Több szálon indulnak az események. Egy katona hazatér a háborúból, egy egyetemistát keményen helybenhagynak huligánok, egy ügyvédnek megölik a terhes feleségét, egy tőzsdeügynöknek ellátják a baját...
Egyikük sem tudja magát túltenni a dolgokon...de aztán az útjaik összefutnak. A katona segítségével bosszút forralnak a nekik ártóknak. Kénytelenek a maguk kezébe venni a dolgokat, mert a rendőrségben nem bízhatnak.  Korrupt zsaruk, bűnözőket védő törvény. Csak magukban bízhatnak, ha igazságot akarnak szolgáltatni ebben a romlott világban.
Úgyhogy megkezdődik a leszámolás. Ami kicsit gyöszösen indul...elvégre nem bűnözőkről beszélünk, hanem hétköznapi emberekről. Ez tetszett a filmben, hogy nem próbálta a figurákat komolyabbra venni, mint ahogy azt egy átlag embertől elvárnánk.
A film kicsit talán lapos is ezért, hisz nem rambókról szól, hanem elkeseredett kispolgárokról. Épp annyira kemény, hogy totál hihető az egész. Kevésbé tetszett volna, ha egyből terminátorok lettek volna.
Nos bosszú hadjáratuk nem épp egy sima sétagalopp, de egyre inkább csapattá válnak. Talán már kiszállás sincs.... De nagy fába vágták a fejszéjüket, mert a rendszer kikezdhetetlen. Hiába a rosszak ellen álltak össze, a törvény szerint mégiscsak bűnözők. S mivel a törvény és az alvilág szálai szorosak, hát a törvény minden szigorával üldözőbe is veszik őket.
Nagy negatívumja a filmnek, a kamerakezelés! Próbál kézikamerás érzést kelteni, de mű az egész. Rángatott kamera, folytonos ki-be zoom. Ehhez a filmhez jobban illett volna egy normál kameraállás.
Ettől függetlenül a történet nekem tetszett! Életszagú is lehetne.
Imbd: 5,9/10 (6.589)
Saját: 6,5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése