2010. december 4., szombat

Gemini projekt 17-18. hét


Túl a 18. héten. Legalábbis a naptár szerint. Az e heti kórházas UH szerint ugyanis a méreteik alapján "még csak" 17 és fél hetesek. De ne rohanjunk ennyire előre...

Legutóbbi blogbejegyzésem óta a következők történtek:
Eri májenzim szintje hál isten rendbe jött. De a genetikai vérvétel eredményétől azt hittem hülyét kapok. A 16. hét betöltésekor a kötelező AFP vizsgálat eredménye kicsit padlóra tett. (nyitott gerinc, down kór szűrése) Az eredmény helyett ugyanis kaptunk egy levelet, hogy "magas AFP szint, a vizsgálatot meg kell ismételni" Ennyi. Mi ugyan vártuk hogy rossz értéket kapunk, hisz a normál érték 0,7-2,5 MoM között lenne. De ez egy baba esetére igaz, két baba esetén dupla értékek lesznek. De mi csak egy ilyen tőmondatos levelet kaptunk. Ráadásul a feladáshoz képest 3 nappal később ért ide, a gyalog 10 percre lévő kórházból!!! "Van egy orszáááág, ahol álmomban jártam: Magyarorszááááág!" Ez már eleve hihhhetetlen a 21. században. Egy ilyen fontos vizsgálat rossz eredménye esetén, miért nem hívnak fel? Vagy SMS...vagy email... bármi, csak azonnal! Ehhez jön még, hogy pénteken 11:00-kor kaptuk kézhez a levelet, amiben az volt, hogy a következő munkanapon fáradjunk be a vizsgálat megismétlésére. Azaz hétfőn! Hát én azt hittem agyfaszt kapok....mondom én a hétvégét nem bírom ki így idegileg. Legalább írták volna le hogy mennyi is az a "magas érték", de mivel nem írták, az ember a lehető legrosszabbra gondol, biztos azért nem írták, mert nagy a baj, nehogy összeszarjuk magunkat. Hál isten 13:00 után sikerült telefonon elérni a kórházat, ahol Eri korábbi nőgyógyászának asszisztense megismerte Erit. Hamar ki is derítette, hogy a mi értékeink teljesen rendben vannak, a levelet rosszul küldték ki, nem nekünk kellett volna! Erre varrjatok gombot! Mert ez egyben azt is jelenti, hogy valaki viszont nem kapta meg a levelet ! ! ! "Én ezt az arcot mááár őőőrzöm, Magyarorszáááág!" Őrület ami az egészségügyben van...
Ezen a héten betöltöttük a 18. hetünket, megvolt hát a kötelező kórházi UH is. A vizsgálat szerint a bogyók (így hívom a lurkókat....Erit meg bogyótárolónak becézem mostanra már rendszeresen) 17 hét 3 napos és 17 hét 4 naposak. Szóval méretileg kicsit most már elmaradnak a singleplayer terhességtől. De gondolom ez normális. Legalábbis a doki nem mondta hogy gáz lenne. Nomeg aztán a kórházi UH gépről már írtam....epphogy nem gőzhajtány.
Viszont hogy ne legyen teljes az örömünk, Erinél vesemedence tágulatot diagnosztizáltak. Ennek valószínűsíthetően az az oka, hogy a bogyók nyomják a vesevezetékét. Ennek folyományaként vigyázni kell most, nehogy hugyuti fertőzést kapjon, mert a bogyók úgy könnyen felülfertőződhetnének. Biztos ami biztos voltunk a házidokinál is, aki adott egy beutalót az SZTK-ba az urológiára. Hétfőn megyünk. Jobb félni mint megijedni, bár vélhetően nincs nagy gond.
De jó dolgok is történtek az elmúlt időszakban! Egyre többször dudorodnak hol itt, hol ott a bogyók! Mostanra már heti több alkalommal én is meg tudom őket simizni, mikor kitüremkednek Eri pocakján át! Kicsit bizarr érzés :) 
Bevásárlás. Nem tudunk már bírni magunkkal, s mivel babaexpo is volt a városban, megkezdtük hát a szükséges felszerelések beszerzését. Kezdem a mellszívóval... érdekes egy szerkezet :), de túrtunk egy rahedli kis rucit is. Vettünk fertőtlenítőt, pelenkakukát, pihenőszéket, egy kengurut (nem, nem az állatot, hanem egy bogyóhordót...olyan mint egy hátizsák, csak ebbe gyereket kell tömni). Amit lehet használtan, jóárasítva, amit nem, annak meg jól utánajárva a lehető legjobb áron.

Sőőőt mai napon megvettük a kiságyakat is, meg egy emeletes ágyat. No ez az emeletes ágy kicsit túlzásnak tűnhet így előre, ugyanis legkorábban 3-4 év múlva lesz rá szükség. DE! Ez egy olyan ágy, ami kettészedhető! Úgyhogy amíg a bogyók nem születnek meg, addig vendégágyként fognak funkcionálni, mikor megszületnek meg úgyis akartunk egy egyszemélyes ágyat a babaszobába, ha ott kéne velük aludni. (születésüktől fogva külön szobában lesznek tőlünk). De annyira megtetszett ez az emeletes ágy...én is mindig ilyent akartam anno...és olcsó is volt! Ráadásul minden tömör fenyő! És tényleg: nem kerültek sokba, különben nem vettük volna meg őket :)
18. héten lehet még kicsit korai ez a nagy bevásárlósdi... de egyrészt már nem bírunk magunkkal, másrészt, meg el kell kezdeni szépen lassan a beszerzéseket, mert egyszerre nem is lehet sem anyagilag, sem átgondolatlanul. Már régóta nézelődtünk ilyen téren, de most tényleg kedvező áron tudtuk ezeket beszerezni. Nézegetünk babakocsikat is... de még nincs konkrét kiszemelt típus. Elsőnek egy olcsó dupla mózeskosaras valami kéne...kb fél évig. Aztán majd valami egymás mögött ülős sportkocsi, hogy könnyen lehessen lavírozni vele itt a városrész szűk járdáin. De ezt még nem kapkodjuk el.

És akkor két UH kép... olyan amilyen. Ilyenre futja a tb-ből:


Eri pocakja pedig így néz ki a 18 héten:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése