2010. december 18., szombat

La Horde

Mint az a címből is sejthető, egy francia filmről van szó. Egy francia horrorfilmről. Egy zombis horrorról. :) Fincsi mi? :)
A film a benne elhangzott szállóigéhez hűen: odabaszós! Keményen nyit már az elején. Egy halott zsarut vizslathatunk hosszú másodpercekig...aztán temetés....majd bevetés, azaz bosszú. De nagyon nem úgy jönnek be a dolgok ahogy a négy zsaru eltervezte. Alig kezdik meg a behatolást, már tacsakban folyik a vér, hullanak is az emberek. Nagyon felpörgették ezt a filmet. nincs benne semmi cicó az szent. Egy merő hent az egész. Értelmetlen, de látványos hent. Ráadásul eltúlozva minden. Egyik zombit sem lövik fejbe elsőnek ugyanis. Verekszenek velük, meg telepumpálják a testüket ólommal, hogy aztán egy betontuskón szépen lassan bébipapisra verjék a koponyájukat. Aki ezt a filmet választja, készüljön egy jó karéj kenyérrel, mert lesz tunkolnivaló vér rendesen :)
Semmi több ez a film, mint egy "könnyed" kikapcsolódás. Nem egy REC, nem egy 28 nappal később, és nem is The Walking Dead.
Viszont amennyire egyszerű, mondanivalótlan és az eseményekre magyarázatot nem adó, annyira kiszámíthatatlan a vége. Mármint a film 3/4-ig biztos senki nem fogja sejteni ki(k) élik túl, s hogyan.
Komolyet ne várjatok tőle, de egy agyzsibbasztó véres limcsinek tökéletes!
Imbd: 6,0/10 (2.369)
Saját: 6,0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése