2010. december 4., szombat

Láncra vert igazság

A héten nagyon nem volt időm filmezni, de örülök, hogy mikor időm engedte, ezt a filmet választottam. Megérte.
Már a stáblistakor felkaptam a fejem, egy nagyon rég nem látott, nagy kedvenc színészem játszik benne: Alan Alda (a képen a bal oldali öreg). Szóval éreztem hogy szar film akkor már nem lehet :)
A történet arról szól, hogy egy újságíró nő (Kate Beckinsale, a képen...hol is....jaaa középen!) egy belpolitikai tényfeltáró cikke nagy port kavar fel, megírja egy titkos CIA ügynöknő, Erica van Doraen akciójának történetét, mely alapján az egész kormány besározódik. A forrásai szikla szilárdak, egymástól függetlenül megerősítik a sztori valóságát. De ekkor jön a bibi. Az állam szövetségi ügynökének (Matt Dillon, a képen jobb oldalon) egyetlen feladata van: megtudni a forrás(ok) nevét, hogy el lehessen őket ítélni hazaárulásért. Amennyiben azonban az újságíró nő nem vall, úgy a nyomozás akadályozása miatt neki kell ülnie.
De a nő nem enged. Nem adja ki forrását.
Gyakorlatilag nála van a börtön kulcsa, hisz csak egy nevet várnak tőle, s máris szabadon engedik. Ő az aki úgy dönt: hallgat. Tárgyalások sora után már már felcsillanni látszik a remény... de az állam nem enged.
A film végén pedig van egy akkora DÖBB... mi nézők megtudjuk ki is a forrás, s miért is védelmezi a nő. 
A film közben folyamatosan úgy érezzük, hogy fel kéne már fednie a forrást...de a végén megértjük miért nem tette. Utólag belegondolva többször is utaltak a kilétére a film közben, de nekem nem esett le, míg nem mutatták meg. Ám akkor megvilágosodott minden! :)
Imbd: 7,4/10 (10.340)
Saját: 7,5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése