2010. december 18., szombat

Dorian Gray

Sokat nem tudtam a történetről, csak hogy Oscar Wilde szüleménye, és amennyit "A szövetség" című filmből meg lehetett a karakterről tudni. Nos a film semmi extrát nem hozott ahhoz képest, talán csak annyit, hogy jóval nőfalóbb volt ahogy most kiderült, mint ahogy gondoltam.
A fiatal Dorian apja halála után visszatér londoni birtokára, ahol az angol nemesség egyből befogadja. Egyből akad egy mentora is aki szépen lassan rávezeti, hogyan éljen széles életet, ne csak hosszút. Közben egy festő megörökíti képmását. Minden tökéletesnek tűnik, de aztán Dorian egyre szélesebb életet él, s lassan rájön, valahogy különleges a kapcsolata a képmásával. Bármi rossz történik vele, azt a kép átveszi tőle. Nincsenek sérülésnyomok, nincs másnaposság, nincs öregedés. Minden a képpel történik, ő maga megőrzi fiatalságát, és sértetlenségét. Elrejti hát a titkot, és még jobban beleveti magát az életbe....
És nagyjából ennyi... Egy orgia, gyilok, italozás, kábszerezés, fogadások ésatöbbi. Aztán a film végére mentora is rádöbben micsoda egy szörnyet hozott ki a srácból, mikor már lányára is kiveti hálóját. Merthogy közben mindenki felett eljár az idő, kivéve persze Doriant. 
Imbd: 6,3/10 (10.890)
Saját: 4,5/10
Nekem annyira nem jött be. Egyszer nézhető, de nem feltétlen fáradt estén, mert elalhatsz rajta, mint ahogy én is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése