2011. május 9., hétfő

A rítus

Ördögűzés. Rég láttam már e témájú filmet....talán a Stigmata volt ami megfogott anno....meg nemolyanrég természetesen a REC és REC2. Ez a film viszont más.
Ugyanis ez nem annyira jó mint a fent említettek sajnos. A történet szerint egy fiatal fiú úgy határoz, hogy papnak áll, de 4 év tanulmányai után nem biztos még benne, hogy kész a fogadalomtételre. Mentora elküldi hát Rómába, hogy vegyen részt egy ördögűző kurzuson, hátha megtapasztal olyan dolgokat amik megerősítik hitében. A kurzusok azonban csak elméleti jellegűek, az előadó észreveszi a fiú kétkedését, továbbküldi hát egy elvonultan élő öreg gyakorlati ördögűzésben magas szinten jártas jezsuita paphoz.
Az öreggel karöltve részt vesz egykét ördögűzésen, de valahogy az istennek sem nyer bizonyságot hitéről. Aztán történik valami. Az öreg papot megszállj a gonosz, nincs más hátra az ifjúnak bizonyítania kell tudását és hitét.
Kicsit erőtlen, lassú film lett sajnos. Nem mondom hogy nem éri meg megnézni, de sokkal jobbat vártam.
Érdekesség a filmben, hogy megszállott állapotban magyarul is megszólalnak az emberek: "szerelmem, virágom, gyönyörűségem" szavakat kántálva. 
Imdb: 6,0/10 (11.774)
Saját: 5,9 (csak hogy ne hat legyen)

5 megjegyzés:

  1. te, a rec1-2 az nem zombis inkább? még nem láttam, már itt van a gépemen, de a bemutatója alapján az nem ördögűzős...

    VálaszTörlés
  2. nah, most néztem meg az első részt... hát a másodikat már nem fogom... ez akkora baromság volt, hoyg fájt... még a skyline is jobb volt, pedig emlékezz, ott majdnem hozzábasztam a sörömet a tv-hez a végén... :D

    ráadásul mintha boyle is csinált volna valami ilyen témájú filmet... mindegy, megnéztem, letudva, d törlöm is mindkettőt, mert csak a helyet foglalja a gépen...

    VálaszTörlés
  3. Így sosem tudod meg... :)
    Nekem nagyon bejött a REC....nemtom neked mi bajod vele....

    VálaszTörlés
  4. leírtam, volt már ilyen témájú film nem kevés, s nekem gyenge volt a megvalósítása... :) egyedül a vén nyanya ámokfutása volt ijjesztő az elején... azt finító... :)

    VálaszTörlés
  5. Érdemes lenne tenned egy próbát a második résszel. Sok minden más megvilágításba kerül!

    VálaszTörlés