2011. május 22., vasárnap

Lili - Dorka 4-6. hét /Különböző egyéniségek/

Tegnap a lányok betöltötték 6. hetüket. Mostanra már látszik, hogy teljesen más egyéniségek lesznek. Lili az akaratosabb, a hasfájósabb. Dorka a nyugodtabb, alvósabb. Ezért aztán időközben Dorka lekörözte Lilit súlyban. Ő a mai napon 4,01kg, míg Lili kicsit lemaradva 3,89kg. De érthető is a különbség, mert Lili sokkal többet mocorog, sokkal többet sír, és sokkal többet bukik.
Miután hazahoztuk őket, Lilit "kanyarfejű"-nek hívtam, mivel feje az egyik oldalra bicsaklott folyton. Sokáig volt úgy bepréselve Eri medencéjébe, így kicsit félrehordott a nyaka az első pár héten :)
De Dorkának is megvolt a maga beceneve, őt "kicsigibbon"-nak szólítottam, mert szegénykémen még rajta van a bébiszőr. Az egész válla, a háta finom puha szőr borította :) A doki persze megnyugtatott minket, idővel egy kikopik, nem kell majd férjet vadásznunk neki.
Aztán ahogy haladtunk előre az időben Lilit egyre gyakrabban hívom "pukimanó"-nak, vagy "pukkendátor"-nak. Gondolom érthető miért :) Dorka pedig már mint "kicsibuddha" szerepel a szókincsemben, amiért olyan nyugodt, és pufók. Alig alig hívom őket másképp :) PukiManó és KisBuddha.
Egyre nagyobb sétákra szoktunk menni. Ha időben el tudunk indulni, és az etetési idők sem csúsznak szét, akkor 1,5-2,0 órás sétákat is szoktam velük tenni. Szerencsések vagyunk ilyen szempontból, mert egy utcával alattunk indul egy nagyon szép sétány, ami hosszan elvezet a szerelem szigettől az állatkerten túl a régi vidámpark területére. S talán tovább is a Laczkó forrás felé...de arra még nem voltunk mióta felújították a sétányt.
Kajaügyileg most ott tartunk, hogy már 120-150gr-ot szopnak. Reggelre mindkettőnek jut tej is, napközben maradt a felváltva cici-cumisüveg variáció.
A fürdetés már napi rutinná vált, megy mint a karikacsapás. 
Leginkább délelőtt szokott nyüszi lenni, és este fürdetés után (kettőt találhattok....igen Pukimanó a problémásabb), egyébként angyalok.
Pár kép az elmúlt hetekről: (kattintásra a képek nagyobb felbontásban is megtekinthetők)
A két Tyereskova klón... űrhajós sapiban :)

Kerekesék kezei közt: mamával és a nagynénivel :)

Tuzáék karjaiban: papával és apával

Az orrszi-porszi nem kellemes, a kocsikázás viszont igen! Szeretik nagyon.

Anyával szopizás közben: egyik szopik, másik vár a sorára, majd apa böfiztet.

A fürdés nem is olyan rossz dolog, ha épp nem vagyunk fáradtak, nyűgösek.

Fürcsi és szopi után édes álmok.
(Ritka hogy így összetesszük őket. Most is leginkább csak a kép kedvéért. Az esetek 90%-ában külön ágyban vannak)

KisBuddha és PukiManó

Kirittyentve, szép sapiban, túrára készen.És akkor íme a sétautunk: (jobbról, a Nivegyvölgyi borozótól balra haladva a jezsuita templomig, és vissza)
Babakocsi túra no.1. nagyobb térképen való megjelenítése

Innen indul a túra, itt kezdődik a veszprémi szerelem sziget.

 A felújított sétány nagyon impozáns.

A szerelem sziget végében egy hatalmas játszótér-park fogadja az örökmozgókat.

 
A Szent Benedek hegy végében a Margit rom mellett visz utunk.

Itt egy labirintus szerű szökőkút indul, vize végigkacskaringózik a parkon.

A Benedek hegyek megkerülve újra elmegyünk a vár alatt.

A Séd patak partján visz utunk a Völgyhídon túlra, az Állatkert mellett a régi vidámpark felé.

 Gyönyörű lett e felújított sétány....

 
 
Az "A part alatt..." játszótéren szintén rengeteg szórakozási lehetőség várja a lurkókat.A régi vidámpark és rajta a volt csónakázó tó.

Az apáca kolostor és jezsuita templom.
Az egy órás túra 4 percbe sűrítve:

Ezt a sétát majd minden nap megtesszük, persze sajnos nem mindig jön össze. Hamarosan megnyújtuk az útvonalat a régi vidámpark végéig, majd később a Laczkó forrásig. (+20-20 perc kb oda vissza)


5 megjegyzés:

 1. Szépen nőlnek a lányok!:)
  Tudod...hajráhajrá!:)

  VálaszTörlés
 2. Ha ráérsz, hívj majd fel James! Van egy tippem bónuszba!
  Kriszti

  VálaszTörlés
 3. Kb 10 Krisztit ismerek...te melyik vagy? Lilly???? :)

  VálaszTörlés
 4. szépen gömbölödnek... :) grat.

  az a játszótérpark az hol van pontosan Peti? szombaton leköltözünk a nyaralóba, s nem volna rossz egyszer ott összefutni... :)

  VálaszTörlés
 5. Ott vannak a koordináták a googlemapon, amit linkeltem. De az egyik a szerelemsziget végében van (Deák Ferenc utca-Úrkut utca kereszteződésénél van egy parkoló, majd a nivegyvölgyi borozó mellett kell elsétálni), a másik a régi vidámpark bejáratánál (Veszprémvölgyi útról nyílik a parkolója)

  VálaszTörlés