2011. február 23., szerda

Gemini projekt 29-30. hét


Múltkori bejegyzésemben azt írtam, hogy szokatlanul kurta lesz. Hát akkor most mit mondjak? :) No nem azért, mert elfogyott a lendület, hanem mert egyszerűen nem történik semmi különösen említésre méltó. Tellnek a napok, és minden bent töltött nap ajándék a bogyóknak. Minél tovább vannak bent, annál alkalmasabbak lesznek már majd a kinti életre. Jól haladunk ezen az úton, a múlt héten ugyanis beindult a tüdejük! :) Hogy ezt honnan lehet tudni? Érezni hogy csuklanak, azaz beindult a rekeszizmuk, és belélegzik a magzatvizet. Ahhoz azonban kell még 4 hét, hogy teljesen kifejődjön a tüdő, és ne kelljen őket lélegeztetőgépre tenni, ha neadjisten előbb jönnek. De hál isten eddig erre utaló jel nincs, jól elvannak odabent! :)
Tegnap voltunk UH-on, minden rendben a lányokkal. Most már azért látszik köztük némi különbség súlyban. Sokáig együtt fejlődtek, de most a hízás szakaszában, kicsit eltérően szednek magukra. Legutóbb 981gr és 1005gr volt a becsült tömegük, tegnapi mérések alapján 1253gr és 1406gr. Kicsit furcsa, mert 40dkg-ot nem hízhattak két hét alatt, de nagy a becslés hibahatára. Az orvos bevallása szerint 20-25%. A testtömeget ugyanis a fejméret, a hasméret, és a combcsont méretének összességéből becsli a gép. Szóval egy táblázat alapján BECSÜL. De az látszik, hogy azért fejlődnek, gyarapodnak. Most indul be majd a zsírosodás, most szedik magukra a párnákat. :) És nagyjából ennyi a bogyókról.
Csend és punaszag.
Eri összességében nagyon jól bírja a terhességet, de azért napról napra nehezebb. Itt fáj, ott fáj, mindenhol fáj. A vádlija sokszor begörcsöl, esténként meg szoktam masszírozni és bekenni izomlazítóval. Az öltözködés már egyre nehezebb, nehezére esik a hajoldozás. De még bírni kell, nincs mese! Annyit nyertünk időben, hogy a mostani állás szerint két hét múlva csütörtökön kell UH-ra menni, és csak utána hétfőn kell befeküdni a kórházba, azaz nem a 32. héten, hanem a 33. hét közepén. Onnantól folyamatos felügyelet alatt lesznek a bogyók. Jelen pillanatban mindketten befordultak fejjel lefele, szóval még a végén az is lehet, hogy természetes úton jönnek....de ezt azért csak halkan mondom. A fejjel lefordulás azért is van amúgy, hogy legyen helye a popsinak és a combiknak a hízásra. És hogy jobban tudják rugdosni az anyjuk hasát! És ebben profik! :)
Ennyit mostanra, és akkor a szokásos pocakfotó:
Köszi a felsőt Toti! Látod, asszony lenyúlta... :)
Mint aki lenyelt egy medicinlabdát...


11 megjegyzés:

  1. első baba, és ikerterhesség, sőt viszonylag szép nagyok. ez mifelénk automatikusan császár... és lehet, hogy jobban tennék az orvosok ha nem hagyják szenvedni természetesen úton... nekünk az első császáros volt. ott ugye első szülés, hatalmas baba (3.9kg, 51cm), farfekvés, így automatice volt. de azt mondták ha fejvégű lett volna, akkor is mert két opció megvalósult a 3ból... most fejes, viszonylag kicsi (3.2kg eddig), és ugye második, tehát egyetlen opció sem adná, hogy császár legyen, mégis kicsi az esélye a rendes szülésnek... egyszerűen nem kockáztatnak az orvosok... és a petz azért világhírűen bababarát kórház ilyen tekintetben...

    VálaszTörlés
  2. Igen, szerencsétek van, a győri kórház tényleg bababarát. Amúgy ha az első szülés császár volt, én úgy tudom a második automatikusan az. (legalábbis sok helyen olvastam már....de az életben ez nem így megy...sajnos)

    VálaszTörlés
  3. nem, nemaz. csak akkor ha az anya méretéhez képest nagy a baba, vagy faros, esetleg haránt, vagy ikrek... keresztfiam is rendesen született, pedig nővére első szülöttként császáros volt... majd még kiderül mi lesz... ha 3.5kg-ra felhízik a kölök a kiírt dátumra, akkor kiveszik, ha nem megindítják a szülést... jelenleg ennyi a biztos. :)

    de a dokinak megint elmondtam, hoyg rossz szót sem akarok hallani, ne velem foglalkozzon, ne nekem magyarázzon, hanem a "betegének". különben kap egy heves kézrázást azt csókolom... ha elégedett lesz a páciens, hálás leszek énis. első esetben furán nézett rám, meg mondani akarta, hoyg ez nem így működik ám... mire mondtam, hoyg most így fog....

    VálaszTörlés
  4. Kemény vagy Pitty, mint mindig :)
    "világra fogod segíteni a kölköm. És ha világra segíted, akkor világra lesz segítve. Megéretted?"
    XD

    VálaszTörlés
  5. kihagytad hoyg Ezékiel 25.17..... :D:D:D

    VálaszTörlés
  6. Nálam az első sima szülésnek indult, 6 óra kórházi vajúdás után császár lett belőle. A másodikkal sima szülésre készültünk. Az utolsó pillanatban, bő négy ujjnyinál szaladtak velem a műtőbe, mert a kölök nem bírta a gyűrődést. A második is császár lett. Az elsőnél ébren voltam, a másodiknál altattak. Jobb ébren!!! Közben is és utána is. :)
    Egy biztos: bent nem maradnak! :D
    -gyugyi-

    VálaszTörlés
  7. Hát az első tényleg jó hogy kijött gyugyi! :) Én mondom: megérte!
    ;)

    VálaszTörlés
  8. hello, az ikresekről tévedtem ide. drukk a további pocakléthez.

    a lényeg pedig,mindegy hogyan, egészségesen bújjanak ki, még jó pár hét múlva. :)

    VálaszTörlés