2011. február 9., szerda

Gemini projekt 27-28. hét


Ismét eltellt két hét. Azaz még egy nap híja van, a 28. hetet csütörtökön töltjük be pontosan. Ez a blogbejegyzés szokatlanul kurta lesz, ugyanis nem sok minden történt az elmúlt időszakban. A bogyók fejlődnek ahogy kell, a bogyótároló meg néha szenved ahogy "kell". 
A tegnapi UH vizsgálat szerint a bogyók méretileg megfelelnek 27hét 4naposnak, azaz a tényleges korukhoz képest 1nap lemaradást mutatnak, ami semmi! :)
Az egyikük egy kicsivel már átlépte az 1kg-ot (1005gr), a másik becsült tömege 981gr. Nagy eltérés nincs kettejük között. Viszont mivel tartják a fejlődés ütemét egy egyes terhességgel, gondolhatjátok, hogy Eri-nek milyen nehéz lehet. Mindenből dupla. Mostanában egyre gyakrabban fáj a hasa, de a doki szerint nincs gond, a méhe tágul. Ha nem rendszeresednek a fájások, akkor a 32. héten kell befeküdnie a kórházba, ha igen, akkor egy kicsit előbb. A 32. héttől azonban már mindenképpen rendszeres orvosi felügyeletet igényel. Ebben az a gáz, hogy influenza-járvány, ezért látogatási tilalom van. Szóval ha be kell feküdnie, lehet hogy már majd csak a készterméket fogom látni legközelebb :( Annak nem örülnék....szeretnék azért ettől kicsit jobban részese lenni a szülésnek, mégha a műtőbe nem is mehetek be a császározás miatt. Jó lenne ott lenni a váróban, s tövig rágni a körmömet az ájulás határán. De ha a karantén marad...erre csekély az esély. :(
Egyéb: Eri vatera-függősége mára teljesen elhatalmasodott! :) A licitek és aukciófigyelők, teljesen magukba szippantották. Ennek folyományaként viszont jópár dologhoz hozzá tudunk jutni olcsón. Ügyes némber meg kell hagyni! :)
Hmmm.... most gondolkodom, kihagyok e valami infót....de szerintem nagyjából ennyi az elmúlt két hét történéseiről....vagyis még valami! Sikerült filmre vennünk a bogyók egyik boxmeccsét ! ! ! A szokásos pocak fotó alatt megtekinthető! :)


És az első videó a bogyókról:


4 megjegyzés:

  1. Még kb. hány hét van hátra? :)

    VálaszTörlés
  2. Ikrek általában 36. héten jönnek. Van aki tudja tartani 38 hétig is, de van aki 29. héten szül. Remélem azért mi bírjuk legalább a 30. hétig! Minél tovább vannak bent a bogyók, annál jobb nekik, annál nagyobb az egészséges születés esélye. Az orvostudomány csodákra is képes, 26 hetesen születetteket is életben tudnak tartani...de nagy a veszélye az ilyen-olyan károsodásoknak. Úgyhogy minden bent töltött nap számít! Én örülnék ha LEGALÁBB 2 kilós korukig bent lennének! (~36. hét)

    VálaszTörlés
  3. Mekkora meccseket játszanak a kiscsajok..eszméletlen!:)

    VálaszTörlés
  4. És akkor a videó még vissza sem adja! Életben még durvábban látszik! :)

    VálaszTörlés