2011. április 10., vasárnap

Gemini projekt - A Csoda!

2011.04.09-én Eri és én szülők lettünk, megszülettek lányaink: Lili és Dorka!
Lili 14:55-kor született, 2550gr, 47cm
Dorka 14:56-kor született, 2500gr, 48cm
Terhességünk 36.hét+2.napján reggel 8:20-kor Eri hívott, hogy legyek készenlétben, mert szerinte szivárog a magzatvíz. Épp akkor várt vizsgálatra, úgy beszéltük utána majd hív, hogy induljak e. Kb egy órával később beszéltünk, kiderült, hogy valóban a magzatvíz szivárog, de nem alul repedt meg a burok, hanem felül, így szépen lassan folyt csak el. Ekkor azt mondták a dokik, hogy ha magától nem indul be, akkor 6 óra múlva császároznak. 11-ig még dolgoztam, aztán mondta Eri, hogy most már azért lassan induljak, nehogy lemaradjak a nagy eseményről, ha egyszercsak megindul a szülés. Irány haza, mosdás, átöltözés, cénepuccen, aztán rohanás a kórházba, kb délre értem be. Először a nőgyógyászatról lehordtam a kocsiba az elmúlt 6 hét (!) alatt betermelt cuccokat (még TV is lett bevive!), majd leültem a váróban a kispadra. Aztán felálltam sétállni, majd  leültem megint. Aztán séta....csüccs...séta...csüccs.
Legutóbb villanytan szigorlaton izgultam így. Nagyon lassan tellt az idő. Közben párszor beszéltem még telefonon Erivel, aztán 14:15-kor szólt, hogy elviszik tőle a motyóját, innentől nem lesz nála telefon, de ne izguljak, majd szólítanak. 15:00-kor szóltak, hogy mehetek beöltözni, aztán még leültettek egy belső folyosón is, hogy mindjárt bemehetek a csajokhoz. Akkorra már kint volt mindkettő. Ott ültem egy kis fa padon kb egy méterre az ajtótól, és hallottam a sírásukat bentről....kicsordult a könnyem...ők lesznek azok! Egy perc múlva szóltak, hogy mehetek...az ezt követő percekről összeállítottam egy videót, amit a képek alatt lehet megtekinteni.

Az első három képen Lili látható:

Ő pedig Dorka:

Valamelyik kiccsaj lábikrája...

Mikor végeztek a bogyók becsomagolásával, pár pillanat erejéig lehetőségem nyílt beszélni Erivel, amint áttolták a gyengélkedőbe. Örültem hogy láttam minden rendben vele.

És a végére a beígért videó lányaink első perceiről:


15 megjegyzés:

  1. :) Gyönyörűek :) Gratulálok :)

    VálaszTörlés
  2. Megkönnyeztem.... )
    Gratulálunk, annnyira édesek!!
    Remélem, a Rupi-partyn dajkálhatom őket egy kicsit! :)
    Most pedig aludd ki magad, mert sokáig nem lesz rá lehetőséged. :) Nagyon boldog babázást kívánunk Nektek! Élvezzétek ki minden pillanatát, olyan hamar megnőnek...
    ...és most megnézem még egyszer a videót! :D

    (Erinek kitartás, ma lesz a legrosszabb a műtét után... 3 nap múlva viszont már csak egy kellemetlen emlék. Kétszer csináltam végig. Igyon sokat és ne féljen mozogni! )

    VálaszTörlés
  3. Szia gyugyi!
    Most beszéltem Erivel, hajnali 3-kor már felállították. Azóta már volt kint egyedül a mosdóban, és vitték hozzá a kicsiket szoptatni is. Egyelőre még csak az egyik csárdából jön valami előtej féle, de reméljük beindul a másik is. Ha minden jól megy, délután láthatom őket megint :)

    VálaszTörlés
  4. Nos...APUKA....gratula, és jó egészséget kívánok a lányoknak!Édesek a picik..és mennyi hajuk van már most!:)

    Meg egy fontos tanács..egy lányos apukától:

    VEGYÉL EGY SÖRÉTESPUSKÁT, lehetőleg 10 éven belül!:)

    ;-)

    VálaszTörlés
  5. Gratula még egyszer :)
    Annyi biztos hogy nekem nem kell bemennem oda ha egyszer arra kerül a sor. Ez a nő mintha egy darab cipót méregetett volna úgy dobálta a picit. Én tuti nem bírtam volna szó nélkül. Nagyon durva!

    De amúgy meg nagyon aranyosak a picik és ahogy hallom a tüdejükkel is minden rendben. :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is olyan érzésem volt, mintha egy hentesüzemben lennék. De azért itt jegyzem meg, nagyon profin dolgozott! Kicsit kegyetlennek tűnik egy apuka számára, de amíg le nem ejti, kárt nem tesz benne. Én hagytam had csinálja. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy a hét elején a Fejes klánnál volt szerencsém megnézni az ugyanilyen videójukat, így már tudtam mire számítsak! Utólag is nagy nagy köszönet érte nekik!

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!!!

    Mi nem ismerjük egymást, viszont Erinek osztálytársa voltam általánosban. Kérlek add át Neki, hogy nagyon fasza csaj és szívből gratulálok Mindkettőtöknek. Szorítottam nagyon amióta megtudtam, hogy jönnek a kicsi Tuzák.Gyönyörűek a csajok!!
    A dadusról annyit, hogy én is nála szültem, Ő volt az aki ellátta az én babusomat is és vér profi- jó kezekben voltak a manócskáitok- :)

    Vigyázz a Csajokra! Üdv: Niki (Györgydeák-Sárzó Nikoletta)

    VálaszTörlés
  8. Köszi Niki, átadom Erinek! :)

    VálaszTörlés
  9. jajjjjjjjjjj nagyon aranyosak, gratulálok...

    VálaszTörlés
  10. hi,

    grat. szép nagyok.... :) jóegészséget mindenkinek, erőt s kitartást a nevelésben, jóevő, jóalvó babákat kívánunk...

    te meg menj igyá egy hordó szeszt az egészségükre... ;) ha kell segítség szólj... :D

    VálaszTörlés
  11. Mégegyszer gratula mindannyiótoknak! Nagyon szép, formás babák! És tudod...a sörétes dologban tudunk segíteni:)

    VálaszTörlés
  12. Köszi Barni!
    Jó tudni, hogy egy komplett kis "hadsereg" áll az ember mögött. Egyből nagyobb lesz az arcom, már az ovis udvarlókkal is :)
    Persze elébb az a lényeg, hogy én kibírjam addig .... :)

    VálaszTörlés
  13. Gratulálok a picikhez nagyon édesek :) Hát nagy nőuralom lesz az biztos:) Erinek sok erőt és kitartást a porongyokhoz ..és egészséget az egész kis családnak:)) Bertók Adri

    VálaszTörlés
  14. Gratulálok!
    Nem kis feladat vár rátok, kitartás, ha hazamennek a csajok!!!
    Minden jót, és jó egészséget kívánok kis családodnak.
    tundi06

    VálaszTörlés