2012. szeptember 12., szerda

A harmadik Tuza

2012.09.12-én Eri és én újból szülők lettünk, megszületett Barna fiunk!
Terhességünk 39.hét+1.napján, reggel 9:21-kor, 3350gr súllyal, 54cm hosszal.

Előző este zuhanyzás közben elment a nyákdugó, úgyhogy készenléti szolgálatba helyeztem magam. Az este eseménymentesen telt...már amennyire, mert Lili épp beteg, jön a foga úgyhogy hőemelkedése van, takonyfolyása, és hisztérikája :) Esténként többször kelt fel hozzá Eri, hogy visszaaltassa. Én a készenlétis természetesen mit sem érzékelve ebből, előre rápihentem a szülésre. :)
Reggel 6:15-kor mondja Eri, hogy ma szülés lesz, mert este szivárgott a magzatvíz, és mostanra már érezhetően folyik.
A napi rutint azért nem borítottuk fel, megetettük a gyerekeket, öltöztetés, tisztába tétel, elindítottuk a napjukat, aztán 7:30-körül bementünk a kórházba, átadtam a szülészeten, és mentem tovább a munkahelyre, hogy kijelentkezzek. (Anyósom már az este átjött, ő vigyázott a lányokra, és segít is, míg Eri visszatér a mókuskerékbe)
8:21-kor jött a hívás, hogy a vizsgálatok alatt el ment a magzatvíz, s mivel már 12 órája szivárog, irány a műtő. (6 óra után császározni kellett volna)
Kaptam magam, eldobtam a gyeplőt, és irány a kórház. Eri közben hívott, hogy már elő is készítették, csengessek majd az ajtón, és már öltöztetnek is be. Ez így is történt, kb 9:00-ra zöld klepettyusban, cipőre húzott hajhálóban vártam A pillanatot.... aztán egyszer csak hallom a műtőből a gyereksírást....MEGSZÜLETETT ! ! ! 
Pár perc múlva kihozták a fürdetőbe, ahol már ott lehettem vele, majd mikor elkészültünk, még volt alkalmunk pár szót váltani a bogyótárolóval is, hál' isten vele is minden rendben.
Holnap reggel valószínűleg csajostól bevesszük a szülészeti osztályt, kíváncsi vagyok mit szólnak az új jövevényhez :)
 
 Semmi kétség, fiú a szentem :)

2 megjegyzés:

 1. Szia!

  Először is gratulálok a kicsi Barnához! Az egyik gyerek nekem is 09.12-én született! :)

  Nem tudom, ki mondta neked azt, hogy hat óra után császározni kell. De nekem Bözsinél ( 9. gyerek, nyolcadik szülés)este 10 előtt pár perccel folyt el a magzatvíz és másnap este 7-kor született meg spontán a kislányom. Bármi is volt az ok a császárra, az nem a magzatvíz elfolyása óta eltelt idő volt. Nekem Bözsi 12 óra után, még csak a szülőcsatornába sem állt be.

  Haratimi az ikresekről

  VálaszTörlés
 2. Szia Haratimi. Lehet más kórházban, más orvosnál úgy van, itt Veszprémben a magzatvíz szivárgás után ha 6 órán belül nem indul meg a szülés, azesetben ha veszélyeztetett ikerterhességről van szó, akkor császároznak. No a második terhességnél, mivel az első már császár volt, ÉS szivárgott a magzatvíz több mint hat órája, ezért itt sem szórakoztak tovább, hanem császár. Tudom hogy más kórházban más orvosnál az sem törvényszerű, hogy első császár után a második is az, sőt itt veszprémben is orvosa válogatja ki mit mond, de a szivárgás hossza ÉS a korábbi császár miatt nem várattak tovább. Én csak azt mondtam amit nekem itt mondtak, ahogy csinálták. Nem kétlem hogy máshol ez máshogy van, de én nem arról blogolok. Amúgy a császár oka ha jól tudom magzatvíz szivárgás esetén a felülfertőzés veszélye. Máshol lehet tovább várnak, többet kockáztatnak, ezt nem tudom. Ez a blog a mi várandóságunkról, a mi szülésünkről, és a mi tapasztalatainkról szól, konkrét élményekről, nem általánosításról. :)

  VálaszTörlés