2012. augusztus 8., szerda

Lili, Dorka, Barna (34w3d)

10 hete írtam a legutóbbi bejegyzésem :(
Ezt biztos meg fogjuk majd kapni Barnától, hogy őt miért nem vártuk annyira mint a lányokat, róla miért kevesebb bejegyzés készült? :) Biztos lesz ilyen :)
Pedig nem azért van így, mert kevésbé várnánk, hanem a lányok minden "szabad"időnket kitöltik. Feltételesen írom, hogy "szabadidő", mert már maga a fogalom is ismeretlen két másfél éves gyermek mellett. Ahogy nőnek, ahogy fedezik fel a világot, úgy igényelnek még több és még több odafigyelést, ha másért nem, csak azért, hogy kárt ne tegyenek a magukban vagy környezetükben  :)
  

Egyedül még nem tudnak felülni - ez azt jelenti leszállni sem - a lábhajtányos fröccsöntött motorra, de ha kikövetelik hogy tegyük fel őket, akkor kormány használat nélkül szabálytalankodnak, randalíroznak, ütköznek a teraszon. Félelmetes :)
Ahhoz képest hogy 10 hete arról írtam, hogy döcögve ugyan, de elindultak kétlábon, mára már hatalmas a fejlődés. Gyakorlatilag szaladnak, bár sokszor a fékezést mint olyant, még tanulni kell :) Mostanra megtanultak felmászni a lépcsőn de lejöni még nem tudnak. Néha néha már a kanapéra is feljutnak, pedig nem kicsi magasságot kell leküzdeniük, ellenben lemászni róla már egészen jól tudnak.
A videó az első lépcsőzésükkor készült, mára már ezt is jóval gyorsabban mívelik, szóval az ajtókat jobb zárva tartani :)

Lili az utóbbi időben felvett egy akaratos, hanemkapommegvonaglanikezdekaföldön stílust, ami kevésbé aranyos. Nagyon akaratos, követelőzős leányzó lett, de reméljük ez csak múló hóbort, és hamarosan le is veti. Mindazonáltal egy nagyon komoly, kissé magának való lányka, aki el tud játszani egyedül is, érdekli minden, és kellő figyelmet fordít dolgokra, mint pl a formabedobó, az építőkockák, a távirányító, a könyvek... mind mind le tudja kötni hosszú időre.
Dorka nem ilyen, alig alig lehet elszakítani az anyja mellől, de ez nem jelenti azt hogy félénk, vagy bezárkózott lenne, sőt! Ő az inkább vagány, ő a bátrabb, és talpraesettebb. De figyelme jóval szétszórtabb, mint Lilié. Neki szinte már az összes foga kint van, vagy épp jön kifele, Lilinek még csak most jönnek majd a rágófogai.
Mostanra már elrágcsálják a kenyérhéját, szeretik a szendvicset, és igazából bármit megkóstolnak amit mi eszünk. Főleg Lilus, aki nagyon szereti a pocakját :)

A nyalóka is nagyon bejön!
A beszélőkéjükkel sincs semmi gond, úgy tudnak dolgozni azzal a pár betűvel amit ki tudnak ejteni, hogy csuda! 10-20 másodperces összetett mondatokat fűznek össze, szépen hangsúlyozva a lényeget. Mindez kábé így hangzik: Bábbábá-bááábáábá-báá-bááá-bá-bá-bá? De azért már van pár szó amit tudunk hogy mire gondolnak, igaz leírva nem az igazi, mert sokszor a hangsúly kölönbözteti meg azt, hogy épp mire gondolnak. áppá/ápá=apa, ábbbá=anya, ppá=lámpa, bábbá=kutya, u-u-u=ugat, i-i-i=igen
Kár hogy ezeket nem lehet videóra venni, mert ha észreveszik, akkor a kamera már jobban érdekli őket, mint a monologizálás.

És akkor pár szó Barnáról is... A kissrác szépen fejlődik, minden rendben vele. Sokat nem mutat magából, mivel hetek óta belenyomja pofiját a méhfalba, így normális képünk nem is készült róla sajnos. Annyit sikerült azért kivenni a látottakból, hogy talán inkább Dorkára fog hasonlítani, legalábbis a feje olyan kerekebb. De mintha nem lenne olyan pisze konnektor-orrú, mint a csajok, kicsit markánsabb nózija van. Jó aktív gyerek, néha úgy meg tudja rugdosni Erit belülről, hogy csak na. Van hogy hajnalban jön bele a lábába a bugi, ilyenkor Eri ébren várja hogy a gyerek elaludjon :) Nem könnyű két ilyen imposztor mellett terhesnek lenni, pedig aztán sokkal elevenebbek-rosszabbak is lehetnének a lányok, még szerencsénk is van velük.
26 hetesen
30 hetesen
Megkezdtük a felkészülést a gyerek érkezésére, elővettük a lányok régi holmijait, amik között jópár fiú holmi is van, mert anno Dorkát is fiúnak vártuk egy ideig...Így az első egy-két hónapra már van jópár fiú göncünk. Vettünk még egy kiságyat, matracot, pelenkázó feltétet rá. Gyakorlatilag megvan az induló csomag. Első pár hónapban a mi szobánkban fog aludni, oda tettük a kiságyat. Aztán ha beáll a napirendje, akkor megy a gyerekszobába a csajokhoz. De "várom" már azokat az estéket, mikor egymást keltik fel a gyerekek a sírásukkal :) Bizonyára nem könnyű fél év elé nézünk, de mi szeretjük a kihívásokat :) Ha kicsi a tét, a kedvünk sötét :)

Legközelebb valószínűleg már csak akkor írok, mikor megszületik Barna. Előbb már nem nagyon lesz időm, mert annyi dolog van, csoda hogy ez a bejegyzés is megszületett végre. Úgyhogy pár hét múlva jöhetnek a drukkok, hogy minden rendben legyen a szülésnél! Egy biztos, a tejfakasztó idén nem marad el, sőt bepótoljuk utólagosan a lányokét is :)
A legvégére pedig egy ma készült pocakfotó, ahol Eri hasa szinte már belelóg a levesbe :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése