2011. augusztus 11., csütörtök

Fedélzeti videók összehasonlítása

Tegnap már lőttem egy teszt videót cockpit nézetből, ma készítettem egy másikat.
A tegnapit egy Tachyon XC akciókamerával:

A mait egy Pana FZ38-al:
A Tachyon látószöge szélesebb (ezáltal jobb a sebességérzet!), nem vesz fel értékelhető hangot, és csak 640x480 a felbontása. Ellenben jobban ellenáll a rezgéseknek, és ha neadja isten de leesik sem lesz semmi baja. (persze miért esne...)
A pana gépének szűkebb látómező mellett (mintha lassabban mennék) fullHD felbontású a videója, veszi a hangot is, ám kissé jobban rázkódik. Nem tudom ez a rázkódás nem árt e a kamerának???
Szerintetek melyik a jobb felvétel mindent összevetve?

4 megjegyzés:

  1. a pana nem magasabb képkockával dolgozik? lehet amiatt veszed észre a rázkódást... vagy esetleg meglazult a kötés amit faragtál... :)

    a rázkódás nem használ egyiknek sem, a házi készülékek nem erre vannak tervezve. viszont hogy árt e neki, arról nincs egyértelmű meggyőződésem, ennyi idő alatt nem szerintem. de ha végigzötyögsz a régi nürburgring-en, akkor lehet más lesz a leányzó fekvése.... ;)

    VálaszTörlés
  2. A Tachyon az biztos bírja a zötykölődést. A panát sem féltem annyira, elvégre nem tükörreflexes, nincs benne "sok" mozgó alkatrész....egykét kört ki kell bírjon.
    A tartószerkezet bármily ekecsnek látszik (nem csal a szemed az! 15 perc alatt készült ingyé') De stabil mint atom! Ami rezeg az maga az ülés háttámla amihez fogatva van, nomeg a kameratartón a saját súlya miatt. De egyre inkább úgy vagyok, hogy beáldozom a panát.... csak kibírja... :)

    VálaszTörlés
  3. Egyik sem sajna. :( Pont ma lett volna a lehetőség, de pont ma kellett vinnem a kutyás miskárolni, a csajokat meg dokihoz. Most van egy óra szabadidőm, amit fűnyírással fogok tölteni, aztán mehetek is a kutyáért. Délután meg egy kis villanyszerelés itthon. Szóval kitöltődött a nap, kiszorult az autós élvezet :(

    VálaszTörlés