2011. augusztus 23., kedd

Lili - Dorka 4,5 hónaposak

Elég rég írtam már megint... Ennek az az oka, hogy kevesebb az idő rá :( Nomeg persze most kicsit lassabb a látható fejlődés, azaz nekünk innen a körön belülről tűnik kicsit lassabbnak. Aki hetente, kéthetetne jár hozzánk, az szokta mondani, hogy mennyit fejlődnek látogatásról látogatásra. Ahogy telik műlik az idő, kezd beállni egy rendszer. Most már nem kelnek olyan korán. 4:40-ről átszoktak 5:30-6:00 körülre, akkor van az első etetés. Böfi után pedig alszanak is vissza, no nem mindig egyből...de azért győz a fáradtság. Alszanak is a követező etetésig, ami után azonban már nagyon nem. Dél fele ébren vannak, hol nyűgösen, hogy vidáman. Ekkor lehet nekik szopizás helyett már bébiételt adni. 4+ hónapos kortól már rengeteg féle bébiétel kapható. Úgy bepuszilnak egy 190gr-os üveggel, hogy csak úgy zörög! Azért van hogy gyakran játékká fajul az etetés, és mikor a kanál a szájukban van fújnak egy nagyot, ekkor kulimászos lesz még a jövő hét is :)
Délután többnyire ébren vannak, kisebb nagyobb alvásokkal tarkítva. Az esti fürdetés még nincs kőbe vésve, van hogy ide oda csúszik az etetéstől függően. Tegnap pl már 20:45-kor aludt mindkettő, pedig fürcsi után még etetni is kell. De általában a szilencium kezdete olyan 21:30-22:00. Innentől van idő kicsit mással is fogalakozni: porszívózni, felmosni, mosogatni, mosni. Aztán olyan éjfél körül fekszünk le mi is.
Az elmúlt időszakban a csajok kaptak fülbevalót, ami hogy is mondjam...eléggé megviselte őket is, az apgyukat is :) Persze nem tartott sokáig a ribillió, kb 5 perc alatt el is felejtették az egészet. De 10cm-ről látni egy ilyen belövést...kössz, én nem kérek belőle! :)
Lassan sikerülni fog a lányoknak az átfordulás is. Mostanra már stabilan tudnak oldalra fordulni, de az átfordulás egyelőre még várat magára.
Dorka nagyon szeret ülni! Még nem szabad neki segítség, támaszték nélkül, ahhoz még gyöngye a csöpp gerince, de bizony ha neki kedve van hozzá, akkor segíteni kell neki, különben égtelen üvöltésbe kezd. Dorka amúgy elég erőszakos perszóna! Olyan dühkitörései vannak, hogy csak lesünk :) Nagyon idegölő tud lenni.
Lili kevésbé ügyes fizikailag, viszont jobban formálja a gügyögést, és sokkal mosolygósabb kislány. Tanulhatna tőle Dorka egy kis higgadtságot :)
Íme pár kép az elmúlt időszakról:
A tandemezésnek megvannak a nehézségei is, de az örömei is :)


Voltunk kirándulni az állatkertben, ám az etetési idő miatt túl rövid lett a program, felét sem láttuk.

 
A bébiétel hol nagyon ízlik, hol az újdonság erejével kevésbé :)

Már egész jól elviselik egymást, szeretnek együtt feküdni, egymást ütni, rúgni :)

Apuka tandemezik. Kinyomott has, hosszúszárú zokni...PRICELESS :)

A kis mufurc :)


3 megjegyzés:

  1. Nagyon édesek vagytok!! :)) (Fejes Klán helyett most csak Kriszti lettem)

    VálaszTörlés
  2. Attól te még a klánt képviseled! :)
    Nyáron még mindenképp gyertek ám locsizni! :)

    VálaszTörlés
  3. nagyon cukik, a zoknis kép meg tényleg pricless :D majd az esküvőjükön ezt tuti vetítik a falra :D

    VálaszTörlés